Știri: ”21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică și Vin” (14 iulie–15 septembrie 2017, București)

945
Nocturne Foto Alberto Groșescu
Nocturne. Foto: Alberto Groșescu

ARCEN, împreună cu BRD – Groupe Société Générale deschid sezonul nocturn de poezie contemporană în Capitală. Vineri, 14 iulie 2017 începe a treia ediția a proiectului ”21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică și Vin”. Ediția din acest an se desfășoară în perioada 14 iulie–15 septembrie 2017 și pune reflectorul pe 12 poeți invitați – Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Diniș, Alex Văsieș, Ana Dragu, Dina Frînculescu, Flavia Adam, Mitoș Micleușeanu, Radu Nițescu, Răzvan Țupa și Valentin Busuioc. Pentru prima dată, vom diversifica experiențele de la Nocturne, alternând atmosfera de deasupra orașului de pe terasa blocului Magheru One (b-dul Gh. Magheru nr. 1) cu răcoarea Grădinii de la Rezidența BRD Scena9 (str. I. L. Caragiale nr. 32). Nocturnele din acest an vor oferi o experiență complet nouă: vom îmbina lecturile de poezie, muzica și dialogurile, cu jam session, dans, expoziții, performance-uri, dar și cu vin pentru bună dispoziție și cu cărți de poezie pentru luat acasă. Nocturnele se vor desfășura vinerea, de la ora 21.00, în zilele de 14 iulie, 21 iulie, 25 august, 1 septembrie 2017, pe terasa blocului Magheru One și în zilele de 28 iulie, 4 august, 8 septembrie, 15 septembrie 2017 în Grădina Rezidenței BRD Scena9.

Foto Alberto Groșescu
Foto: Alberto Groșescu

Accesul la nocturne este gratuit, dar se face doar pe bază de rezervare, pe pagina proiectului: http://www.arcen.info/comunicat-21-nocturne/

Organizat de: ARCEN

Prezentat de: BRD – Groupe Société Générale

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Susținători: Cultura Zâmbește și Fundația Cărturești

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre ARCEN

Nocturne Ilustrație afiș Andrei Măceșanu
Ilustrație afiș: Andrei Măceșanu

ARCEN e format dintr-un grup de oameni din București cu preocupări și pasiuni foarte diverse adunați în jurul unor proiecte care au ca scop protejarea patrimoniului construit și a memoriei afective a Bucureștiului, reactivarea unor spații urbane prin intermediul culturii, dezvoltarea microcomunităților și punerea în valoare a unor zone urbane pentru îmbunătățirea vieții culturale în oraș și a peisajului cultural contemporan. Incită lumea din jur să aibă inițiative civice. Le place să adune oamenii în jurul cărților și al autorilor ale căror idei vor să le facă cunoscute lumii. Susțin dialogul și dezbaterea de idei. Sunt curioși și deschiși să încurajeze inițiative urbane care au scopuri similare cu ale lor. Activitatea ARCEN e împărțită în trei direcții: memoria orașului, microcomunitățile și ideile în dialog.

Despre Rezidența BRD Scena9

Rezidența este un Hotspot Cultural creat de BRD – Groupe Société Générale ce se află într-o clădire declarată monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32. Datează din 1890 și a aparținut Regelui Mihai, fiind un dar al Regelui Ferdinand către Regina Maria. BRD își propune să o transforme într-un spațiu cultural-artistic, deschis noilor generații de creatori, un spațiu care să completeze strategia de susținere a culturii contemporane din care face parte și proiectul Scena9.ro, platformă de jurnalism cultural.

Despre  BRD – Groupe Société Générale

BRD – Groupe Société Générale este o bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor și face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Ca actor în societate, BRD investește în cultură, educație și sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Cultura reprezintă un pilon esențial de dezvoltare a societății, BRD încurajând în această direcție proiecte culturale inovatoare, care să fie recunoscute și apreciate de tineri. Sub această viziune a fost creată Scena9, o platformă de jurnalism cultural care oferă zilnic instrumente de orientare pe harta lumii culturale și sunt susținute inițiative de teatru, film, artă vizuală contemporană sau muzică clasică.

Telefon: 0729219349 / Email: contact@arcen.info  / www.arcen.info

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.