Știri: Cu bastonul prin București

842
cu bastonul prin bucuresti

A.R.C.E.N. organizează în fiecare duminică, în perioada 6 august–10 septembrie 2017, de la ora 17.30, traseul cultural ”Cu bastonul prin București”, un traseu alternativ de promenadă desfășurat prin labirintul cartierelor istorice Icoanei și Armenesc, care pornește de la Librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15), având punct final Rezidența BRD Scena9 (str. I. L. Caragiale nr. 32).

Casa Elie Radu str Alecu Donici nr. 40
Casa Elie Radu, strada Icoanei colț cu str. Alexandru Donici nr. 40, proiectată de Giulio Magni, construită în perioada 1894–1898, stil neoromânesc

Traseul propus în al optulea an de plimbări ARCEN este cuprins între străzile: Arthur Verona–A. D. Xenopol–Cristofor Columb–Eremia Grigorescu–Grădina Icoanei–Jean Louis Calderon–Icoanei–Alexandru Donici–Vasile Lascăr–Logofăt Luca Stroici–Maria Rosetti–I. L. Caragiale, perimetru urban foarte valoros din punct de vedere arhitectural și cultural și generos din punct de vedere vizual. Zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco.
Ediția a 8-a a traseului cultural ”Cu bastonul prin București” se va încheia de fiecare dată cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care a aparținut Regelui Mihai. Participarea la traseu este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti.
Susținut de: Cultura Zâmbește by Lay’s și Fundația Cărturești.

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.