Știri: „Actori de pus în ramă”, expoziție la Teatrul „Nottara” din București

49
Crenguța Hariton
Sursa foto: Teatrul „Nottara”

Campania „Actori de pus în ramă” merge mai departe. Pentru a răsplăti efortul actorilor și pentru o mai mare vizibilitatea a demersului, lucrările vor fi expuse, până în 19 octombrie 2020, în vitrinele principale ale Teatrului „Nottara” din București și, ulterior, pe gardul Muzeului Național de Artă al României, de pe Calea Victoriei.

În cadrul campaniei desfășurată în parteneriat cu Muzeului Național de Artă al României, actorii Teatrului „Nottara” au „interpretat” șaisprezece lucrări din patrimoniul MNAR, cincisprezece picturi și o sculptură.

Actorii „puși în ramă” au fost: Ioana Calotă, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski, Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu, Crenguța Hariton și Răzvan Bănică.

De-a lungul celor șaisprezece săptămâni, campania ne-a purtat prin Galeria Națională și Galeria Europeană ale MNAR, dar și prin muzeele satelit Muzeul Colecțiilor de Artă și Muzeul „K.H. Zambaccian”. De menționat este și oprirea în Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal, ca urmare a transformării lui Dan Bordeianu în Principele Domnitor Carol I.

Fiecare actor a realizat un scurt material video, cu prezentarea artistului și a lucrării reinterpretate, pe baza textelor primite de la specialiștii muzeului. Au fost aduse în prim-plan atât lucrări ale unor artiști foarte cunoscuți, precum: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin, Peter Paul Rubens, cât și ale unor pictori ca: Ipolit Strâmbu, Sabin Popp sau George Peter Alexander Healy.

Comunicat al Teatrului „Nottara” din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.