Știri: ”Aida” de Verdi, în memoria sopranei Roxana Briban pe scena Operei Naționale București (31 mai 2019)

82
Imagine din spectacolul ”Aida” de Verdi, Opera Națională București. Fotografie de Steluța Popescu
Imagine din spectacolul ”Aida” de Verdi, Opera Națională București. Fotografie de Steluța Popescu

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București prezintă vineri, 31 mai 2019, începând cu ora 18.30 spectacolul ”Aida” de Giuseppe Verdi. Regia poartă semnătura lui Plamen Kartalov, scenografia a fost realizată de către Viorica Petrovici, iar coregrafia de către Francisc Valkay. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. Spectacolul este închinat memoriei sopranei Roxana Briban. Distribuția: Aida: Bianca Mărgean; Radames: Daniel Magdal; Amneris: Andrada Roșu – invitată; Amonasro: Lucian Petrean; Ramfis: Marius Boloș; Regele: Iustinian Zetea; Mesagerul: Ciprian Pahonea; Marea preoteasă: Simona Neagu. Solişti balet: Alexandra Gavrilescu, Raul Oprea, Andrada Pătrânjel. Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de Balet al Operei Naționale București.

Video: Opera Națională București

Spectacolul ”Aida” de Giuseppe Verdi, pus în scenă la Opera Națională București de către regizorul bulgar Plamen Kartalov, aduce în fața publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiționale. Plamen Kartalov și scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reușit să recreeze pe scenă cadre de inspirație istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acțiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Spectacolul nu iși propune numai să prezinte spectatorilor tablouri cu încărcătură istorică, ci și să le înfățișeze o poveste tragică de iubire în care tema principală este dragostea sub toate formele ei, de la cea dintre un bărbat și o femeie la dragostea de patrie, respectul și iubirea față de părinți. Temele secundare sunt sacrificiul din iubire, respectul față de lege și stat, condiția umilitoare a celor înfrânți și aroganța învingătorilor, invidia și gelozia ca motoare principale pentru acțiunile personajului negativ, prințesa egipteană Amneris.

Foto: Steluța Popescu
Foto: Steluța Popescu

Producția de pe scena Operei Naționale București slujește din toate punctele de vedere, prin regie, scenografie și coregrafie, stilul romantic de spectacol de operă, cu eroi puși în situații dramatice, cu abundență de culoare și efecte de lumină, folosește teatralitatea acestui stil și poate de aceea rămâne autentic și verosimil la mai bine de douăzeci de ani de la premieră.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la http://tickets.operanb.ro.
Sponsor oficial: Enel Green Power
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas, Bograve Luxury
Parteneri: Artmark, Sansha
Partener de tradiție: RFI România
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan.

Comunicat al Operei Naționale București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.