Știri: ARCUB organizează casting pentru spectacolul ”Itinerariu”, regizat de Eugen Jebeleanu, un proiect româno-franco-german (26 și 27 aprilie 2018)

372
casting Sursa foto ARCUB
Sursa foto: ARCUB

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București organizează în zilele de joi, 26 aprilie și vineri,  27 aprilie 2018, un casting în vederea realizării unui proiect româno-franco-german, a cărui premieră va avea loc în luna mai 2019. Se caută doi actori și două actrițe din București, indiferent de vârstă, care să îndeplinească următoarele două condiții: să poată juca în limba franceză, opțional și în limba germană și să existe disponibilitate pentru un angajament pe termen lung.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită un CV însoțit de un showreel, fotografii și o scrisoare de intenție scurtă, în vederea participării la acest proiect.

Candidaturile sunt așteptate pe adresa de mail a companiei,  ciedesogres@gmail.com, până miercuri, 25 aprilie inclusiv.

”Itinerariu” este un proiect de teatru susținut de Institutul Francez și Institutul Cultural Român în cadrul sezonului România – Franța 2019, co-produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, pe un text scris de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu. Scenografia este semnată de Velica Panduru, iar compoziția muzicală aparține lui Rémi Billardon.

Echipa de actori este alcătuită din actori francezi ai Compagnie des Ogres, actori români și un actor german. Spectacolul tratează tema construcției identitare individuale în raport cu Europa de azi și trecutul său, și se va juca în trei limbi: română, franceză și germană.

Calendarul previzional al repetițiilor este următorul: 29 octombrie–4 noiembrie 2018, 18 februarie–8 martie 2019, o săptămână pe parcursul lunii martie 2019, în perioada 15 aprilie–5 mai 2019,  plus o săptămână în cursul luii mai, pentru premiera franceză, cu posibilitatea de a se modifica pe parcurs.

Spectacolul se va repeta și juca în Franța, România și Germania, pentru cel puțin două stagiuni 2018–2019 și 2019–2020.

Eugen Jebeleanu este regizor și dramaturg român care își desfășoară activitatea în România, Franța și Germania. În 2010, împreună cu dramaturgul francez Yann Verburgh creează Compania 28 și realizează numeroase spectacole, precum: ”Ficțiuni mici de România”, ”Dontcrybaby”, ”RETOX – România este țara occidental xeroxată”, ”Hotel” și ”Ea e baiat bun”. În anul 2015, Eugen Jebeleanu este invitat de Teatrul Gong din Sibiu să realizeze spectacolul Alice” de Yann Verburgh, iar în 2016 și 2017 regizează două spectacole, 20 Noiembrie” de Lars Noren și Familii”, text propriu, la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu. În 2017, creează în Germania, la Teatrul Național din Stuttgart, ”Țapul” de R. W. Fassbinder și în Franța, la Théâtre Ouvert – Centrul Dramatic Național din Paris, Căpcăuni” de Yann Verburgh.

În 2018, regizează la Centrul Dramatic Național din Valencia, Digital Natives de Yann Verburgh și la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Vedere de pe pod” de Arthur Miller. Tot în acest an pregătește un spectacol la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, pe un text de Elise Wilk, un proiect de operă contemporană pentru Opera din Avignon și un nou spectacol la Stuttgart.

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 Comunicat al ARCUB

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.