Știri: Atelier de felicitări dedicate Mamei (8 martie 2018, București)

583
muzeul national al literaturii romane

Casa Memorială ”Tudor Arghezi – Mărțișor” – Muzeul Național al Literaturii Române și Echipa ”Moara de hârtie” îi invită pe copii joi, 8 martie 2018, la un atelier de felicitări dedicate Mamei, organizat în trei serii diferite în intervalul orar 14.00–17.00, în Tipografia Mărțișorului din Strada Mărțișor 26, București.

În atmosfera caldă și plină de poezie a Casei Mărțișor, chiar în tipografia poetului, vom povesti despre cea mai importantă persoană din viața noastră, Mama, căreia îi vom pregăti semne de iubire sub formă de felicitări, numai bune de bucurat sufletul. Vom vorbi despre sărbătoarea zilei de 8 Martie, dar și despre importanța cuvintelor izvorâte din inimă și a urărilor frumoase. Copiii își vor lăsa creativitatea să zburde și vor crea felicitări inspirate, atât din hârtie de mână, cât și din alte materiale reciclabile (sfori, nasturi, piele). În cadrul atelierului de felicitări, pe lângă faptul că lipesc, decupează, îmbină, pe scurt meşteresc, copiii vor avea ocazia să-și tipărească manual câte o felicitare din hârtie de mână, folosind tehnici vechi de tipărire și o tiparniță veche de zeci de ani.

Casa Memorială ”Tudor Arghezi – Mărțișor”
Casa Memorială ”Tudor Arghezi – Mărțișor”

Felicitările meșteșugite cu dragoste și răbdare vor fi ”înmiresmate” cu cele mai sincere urări.

Prin aceste ateliere ne propunem să le deschidem copiilor o fereastră spre descoperirea bucuriei lucrului făcut de mâinile lor și dăruit mai departe persoanelor dragi, încurajându-le creativitatea și ajutându-i să înțeleagă diferența dintre a fi tu micul artist și a cumpăra ceva gata făcut.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţiad.

Comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.