Știri: Seară literară ”Cu umorul nu-i de glumă” (8 martie 2018, Tel Aviv)

477
icr tel aviv seara literara

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, împreună cu Asociația Scriitorilor Israelieni de Limba Română (ASILR), vă invită la o seară literară cu titlul ”Cu umorul nu-i de glumă”, dedicată scriitorului israelian de origine română, Alexandru Andy. Evenimentul va avea loc în data de 8 martie, de la ora 17.00, la sediul ICR Tel Aviv.

Programul evenimentului:

Cuvinte de deschidere din partea Institutului Cultural Român de la Tel Aviv și a Ambasadei României în Israel
Prezentarea volumului ”Sus Cortina! Mini-amintiri din lumea teatrului” de Alexandru Andy, apărut la Editura Familia – Magdalena Brătescu, vicepreședinte ASILR
Interviu live realizat de Dragoș Nelersa cu scriitorul Alexandru Andy;
Lectură din volumul ”Sus Cortina! Mini-amintiri din lumea teatrului”Alexandru Andy
Moment artistic – actrița Tracy Abramovici (Teatrul Yiddishpiel)
Prezentarea volumului ”Adio mamă!” de Alexandru Andy, apărut la Editura Familia – Marcu Simionovici
Lectură din volumul ”Adio mamă!”Alexandru Andy
Moment artistic – actrița Tracy Abramovici (Teatrul Yiddishpiel)
Acompaniament muzical – Mihaela Hasuna (Opera Tel Aviv).

Moderator: Dragoș Nelersa, președinte ASILR

”Reputat autor de teatru, de cuplete şi scheciuri dramatice şi de televiziune, Alexandru Andy a străbătut toată istoria scenei româneşti postbelice, de la ucenicia desfăşurată în Baraşeum-ul lui Otto Marcovici şi până la afirmarea plenară din anii ’60-’70, când devenise unul dintre cei mai importanţi autori de texte de revistă, atât pentru teatrele bucureştene, cât şi pentru radio şi televiziune. Colaborator al unor mari actori, ca Mircea Crişan, Radu Beligan, Grigore Vasiliu-Birlic, Toma Caragiu, Florin Piersic, Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, al unor reputaţi regizori şi oameni de cinema şi televiziune, ca Octavian Sava, Sică Alexandrescu sau Ion Popescu-Gopo, al unor muzicieni ca Harry Reininger, Alexandru Andy a reuşit performanţa de a-şi continua activitatea la un nivel la fel de înalt şi după ce a făcut Alia. În Israel, a lucrat atât pe scenele în limba ebraică, unde a cunoscut un succes notabil, cât şi pe cele româneşti, pe care s-a străduit să le «alimenteze» mereu cu spectacole şi actori de calibru, veniţi din ţară (chiar şi în anii dificili, de dinainte de căderea comunismului). A ajuns, de altfel, purtat de talentul său, şi la Hollywood, unde i-a cunoscut pe Burt Lancaster şi pe Woody Allen. Memoriile lui Alexandru Andy sunt la înălţimea acestei cariere de excepţie.” – Răzvan Voncu, ”Realitatea evreiască”.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.