Știri: BABYLON EUROPA – Diversitate culturală la Carnavalul Culturilor (27 mai 2023, Berlin)

11
babylo Europa (1)

Sâmbătă, 27 mai 2023, ora 17.00 (ora Germaniei) BABYLON EUROPA prezintă un festival al diversității cu artiști excepționali din 11 regiuni și țări din Europa.

Publicul se poate aștepta la un spectacol divers și impresionant intitulat Home in a Backpack. Actorii de pe scenă vor dezvolta împreună programul – în schimburi creative și discuții pe parcursul a două zile din cadrul unor ateliere de lucru pe terenul ufaFabrik. Programul spectacolului variază: atât ritmuri antrenante, jazz, beat-uri electronice și folk, precum și arta poetică a cuvintelor, dansuri și acrobații uluitoare. Artiștii prezenți: Melanie Isaac (Belgia/Wallonia-Bruxelles), Sascha Ley (Luxemburg), Patryk Cutajar (Malta), Alicia Edelweiß (Austria), Oana Chitu Trio (România), Pantaloons (Slovenia), Vera Jonas (Ungaria), Clara Pazzini (Franța), Tomas Sramek (Slovacia) Carminda Soares & Maria R. Soares (Portugalia) și Hedda Liukkala (Finlanda).

Home in a Backpack – conceptul spectacolului

Artiștii vor lucra împreună la spectacol în două zile de repetiții în incinta ufaFabrik. În același loc, fac schimb intens de idei legate de definiția cuvântului și a conceptului de „acasă” – cu ajutorul unui obiect sau al unui sunet. În cadrul acestei activități, explorează în mod creativ acest concept la nivel individual și, de asemenea, colectiv, în sensul unei identități europene, contextualizând obiectele alese în cadrul acestor două perspective. Artiștii vor încorpora apoi schimbul artistic și intercultural despre concepul ,,acasă” în spectacolul de sâmbătă seara, de la ora 19.30, în ufaFabrik.

BABYLON EUROPA este o odă adusă diversității culturale a Europei, care îndulcește atât genurile artistice, cât și granițele geografice. Definițiile foarte personale ale căminului și căutările individuale ale acestuia se întâlnesc într-o atmosferă energică și creativă. Ca și în anii precedenți, o trupă de spectacol însoțește artiștii și publicul pe parcursul serii și combină diferitele stiluri și sunete pentru a crea un spectacol unic. Anul acesta este vorba despre trupa berlineză ,,The Swag”. Trupa încântă cu amestecul său de hip-hop, soul, R’n’B, electro și afrobeat ca limbaj muzical global al serii.

Evenimentul este un proiect al EUNIC Berlin și este curatoriat și produs de buero doering – Fachhandel für Ereignisse GmbH. Evenimentul face parte din programul Carnavalului Culturilor și este produs cu sprijinul amabil al Reprezentanței Comisiei Europene din Germania și al Cancelariei Senatului Primarului Guvernator al Berlinului.

Mai multe informații găsiți aici: www.eunic-berlin.eu https://eunic-berlin.eu/

https://buero-doering.de/projekte/babylon-europa/ https://buero-doering.de/projekte/babylon-europa/ 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.