Știri: Bucuria poveștilor revine la Teatrul „Gulliver” din Galați (8, 9 mai 2021)

22
„Scufița roșie”, Teatrul „Gulliver”. Foto© Nica George
„Scufița roșie”, Teatrul „Gulliver”. Foto© Nica George

La Teatrul „Gulliver” din Galați, poveștile nu au astâmpăr, caută joacă, născocesc zâmbete și cheamă acum toți copiii și iubitorii de aventuri fermecate la noi spectacole, chiar în Sala Mare. Astfel, conducerea Teatrului „Gulliver” își anunță, cu drag și dor nespus, spectatorii că reîncepe activitatea, din acest weekend, cu spectacolele Punguța cu doi bani și Scufița Roșie, programate în zilele de sâmbătă, 8 mai, la ora 11.00 și duminică, 9 mai, la ora 10.30.

Cele două povești promit, ca de obicei, experiențe artistice inedite, aducând în fața publicului personaje haioase, atmosferă antrenantă, joacă amuzantă și bucurie fără măsură.

Scufița Roșie este o montare de mici dimensiuni, sub semnătura regizorului Daniel Stanciu, ce impresionează prin gradul sporit de dinamism și interactivitate cu publicul. Marionete micuțe și drăgălașe împletesc cu accente comice și dialoguri ritmate povestea ce se dezvăluie prin aportul unul spiriduș și al unui povestitor, ce întrețin un permanent dialog cu spectatorii, conferind o voiciune aparte spectacolului. Fuzionând cu fundalul muzical sprinten și atractiv, conceput tot de Daniel Stanciu, cel care semnează şi scenografia spectacolului, alături de Daria Gănescu, povestea este întregită de personaje cu intervenții inedite și prinde viață într-un spectacol interactiv și savuros. Păpușile deosebite prin expresivitate și colorit sunt animate cu măiestrie de: Aurelian Iorga, Marian Sterian/ Cosmin Cosma, Ramona Păuc/ Valeria Taban, Elena Marin/ Nicoleta Miru, Eduard Şişu. Finalul reprezentaţiei este marcat de o povață isteață pentru toți copii: „Scufiţa cea isteaţă / Pentru voi are-o povaţă/ Cu străini să nu vorbiţi/ Dacă vreţi să n-o păţiţi!”

Ziua de duminică este dedicată unei punguțe pline cu voioșie și întâmplări hazlii: Punguța cu doi bani, ce prezintă un personaj năzdrăvan, dar isteț și curajos, ce trece printr-o multitudine de încercări complicate și peripeții amuzante, reușind, în cele din urmă, să aducă bogăție și bucurie stăpânului său.

Adaptarea în versuri de Aurelian Iorga, după Ion Creangă, prezintă cunoscuta poveste a cocoșului năzdrăvan într-un registru proaspăt și efervescent, încărcat de vervă și umor.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura şi de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.

Totodată, conducerea Teatrului „Gulliver” anunță spectatorii că, având în vedere normele în vigoare, spectacolul se va desfășura cu o capacitate de până la maximum 30% din totalul de locuri disponibile și că au fost întreprinse toate demersurile necesare și au fost toate măsurile sanitare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor reprezentațiilor.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.