Știri: Caravana UNATC pentru Românii de pretutindeni (26–31 mai 2023, Italia)

18
Caravana_UNATC_2023 (1)

În perioada 26–31 mai 2023, „Caravana UNATC pentru Românii de pretutindeni” se va deplasa în Italia, pentru a doua oară, cu o echipă de profesori și studenți, susținând pentru comunitatea românească din Roma, Torino, Padova și Veneția o suită de spectacole de teatru.

Inițiativa face parte din proiectul „Caravana UNATC pentru românii de pretutindeni”, organizat de către Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, sub patronajul Administrației Prezidențiale și sprijinit de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației din România. Programul din Italia are ca parteneri principali Ambasada României și Episcopia Ortodoxă Română din țara-gazdă.

Lansarea oficială a proiectului în Italia va avea loc vineri, 26 mai, la sediul Ambasadei României în Italia, în prezența ambasadorului României în Italia, Excelența Sa, doamna Gabriela Dancău, a rectorului UNATC, prof.univ.dr. Liviu Lucaci și a profesorilor și copiilor care urmează cursuri de Limbă, cultură și civilizație românească din Italia.

Studenții UNATC, anul al II-lea și al III-lea, au pregătit o suită de trei spectacole: D’ale Carnavalului de I.L. Caragiale, susținut de studenții specializării Actorie, anul al III-lea, Nuntă în popor, inspirat din tradițiile și folclorul românesc, susținut de studenții specializării Actorie, anul al II-lea, și Strings, susținut de studenții specializării Păpuși Marionete, anul al II-lea. Spectacolul pregătit de echipa de tineri artiști păpușari aduce publicului o suită de dansuri, trei populare românești, Horă moldovenească, Fetele de la Căpâlna și Dansul călușarilor, în dialog armonios și intercultural cu alte trei, Oriental, Tango și Balet clasic.

Programul Caravanei UNATC în Italia este următorul:

27 mai – Parohia Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (Via di Santa Cornelia, 72-25, Roma /Prima Porta)

29 mai – Parohia Înălțarea Sfintei Cruci (Via Accademia Albertina, 11, Torino)

30 mai – Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (San Gregorio, via Vigonovese 69, Padova)

31 mai – Parohia Sfânta Muceniţă Lucia (Via Everardo Scaramuzza 23, Zelarino, Venezia)

„Caravana UNATC pentru românii de pretutindeni” facilitează întâlnirea comunităților românești din străinătate cu limba și cultura română, prin metode și mijloace puse la dispoziție de arta teatrului și filmului.

Detaliile proiectului „Caravana UNATC pentru românii de pretutindeni”  vor putea fi găsite pe canalele de Social Media UNATC – www.unatc.ro și https://www.facebook.com/UNATC.ILC.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.