Știri: „Carmen”, „Tosca” și „Lacul lebedelor”, pe scena Operei Naționale București (25–29 mai 2023)

9
Mihaela Ișpan în „Carmen”
Mihaela Ișpan în „Carmen”

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București propune publicului spectator în această săptămână două spectacole de operă, Carmen de Georges Bizet și Tosca de Giacomo Puccini, dar și două reprezentații ale spectacolului de balet Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski.

Joi, 25 mai, ora 18.30, vă așteptăm la spectacolul de operă Carmen de Georges Bizet. Povestea fascinantă a lui Carmen, o femeie cu spirit liber, care fură inima unui ofițer francez, a captivat publicul din întreaga lume. Muzica uimitoare compusă de Georges Bizet și interpretările fără egal ale artiștilor reușesc la fiecare reprezentație să transmită o atmosferă emoționantă.

Vineri, 26 mai, ora 18.30, vă propunem spectacolul de operă Tosca de Giacomo Puccini. O dramă a unei mari iubiri – cea dintre o divă a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi – cu realități istorice, cu acțiuni încărcate de sadism, cu sentimente extrem de puternice precum gelozia, ura, teama, toate vă așteaptă pe scena Operei Naționale București în opera lui Puccini.

Sâmbătă, 27 mai, și duminică, 28 mai, ora 18.30, vă invităm la spectacolul de balet Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. Descoperă magia și eleganța pură a celebrei capodopere a baletului clasic în care poezia mișcării se împletește cu muzica și emoțiile se revarsă în sufletele spectatorilor. Titlul spectacolului provine din povestea tragică a prințesei Odette, transformată în lebădă de către vrajitorul malefic Von Rotbart. Într-un decor impresionant, pe marile scene ale lumii, dansatorii talentați se contopesc într-o poveste ce îmbină dragostea, trădarea și lupta între bine și rău. În centrul acestei capodopere se află povestea de iubire imposibilă dintre Prințul Siegfried și Odette, prințesa lebădă. Prințul se îndrăgostește de Odette, dar este înșelat de Von Rotbart, care o aduce în scenă pe Odile, o dublură diabolică a prințesei, care îl seduce pe acesta.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR, Leonidas

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualități, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Mediatrust.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Arhiva rubricii Musica 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.