Știri: „Carmina Burana” și „Lacul lebedelor”, transmise online de Opera Națională București (25, 26 martie 2021)

278
Imagine din spectacolul ”Carmina Burana” de Carl Orff, Opera Națională București, Fotografie de Lavinia Huțanu. Sursa: ONB
Imagine din spectacolul ”Carmina Burana” de Carl Orff, Opera Națională București, Fotografie de Lavinia Huțanu. Sursa: ONB

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București va transmite online două titluri celebre din repertoriul universal și vă invită să ne bucurăm împreună de emoția coregrafiilor și a interpretărilor vocal-simfonice de excepție.

Joi, 25 martie, începând cu ora 19.00, prima scenă lirică a țării transmite online cantata scenică Carmina Burana de Carl Orff. Reprezentația spectacolului a fost înregistrată în 17 februarie 2021. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până sâmbătă, 28 martie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de joi, 25 martie, ora 19.00.

Carmina Burana este o cantată scenică profană în care elementul reprezentativ îl reprezintă corul. Sursa de inspirație a acestei creații o constituie cântecele şi poeziile din latina veche, germana Evului Mediu şi franceza aceleiaşi perioade, dintr-un manuscris din secolul al XIII-lea, păstrate în mănăstiri benedictine și editate de către J. A. Schmeller.

Vineri, 26 martie, începând cu ora 19.00, Opera Națională București transmite online spectacolul de balet Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. Reprezentația spectacolului a fost înregistrată în 17 noiembrie 2016. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până duminică, 29 martie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de vineri, 26 martie, ora 1.00.

Muzica baletului a fost admirată de toată lumea încă de la prima reprezentație. Contemporanii lui Ceaikovski au fost uimiți de caracterul ei nou și de aspectul ei simfonic. Mai târziu, Ceaikovski avea să spună: „Baletul este și el o simfonie”. Curând, compoziția avea să devină cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor. Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.