Știri: „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi, la Teatrul Evreiesc de Stat din București (1 iunie 2021) 

34
Afiș - Cartea cu jucării (1)

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită marți, 1 iunie 2021, de la ora 11.00, la spectacolul pentru copii Cartea cu jucării de Tudor Arghezi. Din distribuție vor face parte Luana Stoica, Viorica Predica, Iolanda Covaci, Cristina Cîrcei, Neculai Predica, Viorel Manole, Marius Călugărița și Mircea Drîmbăreanu, acompaniați de orchestra TES: Bogdan Lifșin, Rodica Gancea, Sergiu Marin, Mihai Pintenaru și Feras Sarmini.

Tudor Arghezi (1880–1967) este cunoscut pentru scrierile sale în teatru, proză, poezie și pamflete, dar și pentru titlurile care se adresează copiilor.

„Nicio jucărie nu e mai frumoasă ca jucăria de vorbe. Copiii, ca şi oamenii mari, sunt mai simţitori la vorbe decât la fapte, plăcându-le, mai mult decât faptele făcute, faptele povestite. Şi, dacă povestea miroase a minciună şi minciuna e ticluită bine, povestea şi atunci le place mult; de unde un scriitor scoate învăţul că închipuirea e mai adevărată decât adevărul şi că viaţa trebuie răscolită, ca să fie scrisă pe placul cititorului mare şi al ascultătorului mic.”  – Tudor Arghezi.

Accesul la spectacol este gratuit, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0743.215.998. Locurile sunt limitate!

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

Arhiva Teatrul Evreiesc de Stat din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.