Știri: „Coppélia”, transmis online de Opera Națională București cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie 2021)

88
Coppelia - online ONB 01.06

Opera Națională București transmite online înregistrarea premierei spectacolului de balet Coppélia de Léo Delibes, marți, 1 iunie 2021, începând cu ora 19.00, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Având premiera la 25 mai 1870 la Teatrul Imperial de Operă din Paris, ideea poveștii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist și libretist de Operă. Nuitter și Saint-Léon au scris povestea ca pe un basm încântător, cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda și Franz, care devin fascinați de excentricul Coppelius și „fiica” sa, păpușa Coppélia.

Atât compozitorul Delibes, cât și coregraful Saint-Léon erau mari pasionați de folclor, melodiile și dansurile naționale fiind nu numai proeminente, dar și autentice în compozițiile acestora. Ceardașul și mazurca din Coppélia au reprezentat punctul culminant al dansurilor populare din baletele romantice. Pentru că Saint-Léon tot călătorea între Sankt Petersburg și Paris, i-au trebuit trei ani să termine Coppélia. Comedia și finalul fericit, o nouă experiență în baletul romantic, a atras un public numeros în sălile de spectacole până în ziua de astăzi.

Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până vineri, 4 iunie, orele 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, iar biletele pot fi achiziționate până vineri, 4 iunie, ora 17.00.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.