Știri: Carusel de emoții în aprilie pe Scena Digitală a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu 

38
tnrs

Vara în care mama a avut ochii verzi și Contra democrației sunt premierele lunii iar Ravel Bolero: Cântecul dansului este cadoul pentru abonați

Luna aprilie 2021 aduce cu sine două noi producții care se alătură repertoriului online de pe Scena Digitală. Spectatorii pot viziona din această lună, pe bază de bilet individual sau abonament, versiunile filmate ale spectacolelor Vara în care mama a avut ochii verzi (regia: Mariana Mihu-Plier) și Contra democrației (regia Alexandru Dabija), în calitate HD a imaginii. În plus, abonații platformei, indiferent de tipul ales (1, 3, 6 sau 12 luni) se pot bucura în aprilie de spectacolul-cadou Ravel Bolero: Cântecul dansului, o producție Vuyani Dance Theatre.

Vara în care mama a avut ochii verzi este un one-man-show produs de Secția Română a TNRS. Spectacolul are la bază apreciatul roman semnat de Tatiana Țîbuleac, a cărui poveste ne poartă prin memoria unui pictor de succes, în plin proces de autodescoperire prin ochii propriei mame. Regizoarea Mariana Mihu-Plier și actorul Ștefan Tunsoiu dezvăluie o poveste cutremurătoare, de neratat pentru iubitorii de drame.

Contra democrației este spectacolul pe care Secția Germană a TNRS îl oferă în această lună spectatorilor Scenei Digitale. Alexandru Dabija creează o tragicomedie cinică despre valențele democrației într-o societate care și-a pierdut reperele. Un spectacol-șoc care își pune privitorul în fața unei imagini incomode a sistemelor sociale și politice care îi definesc existența.

Ambele producții adăugate în aprilie repertoriului Scenei Digitale sunt subtitrate în engleză și română (în cazul spectacolelor Secției Germane).

Cadoul Scenei Digitale din aprilie – un adevărat regal artistic pentru abonați

Gregory Maqoma, coregraf renumit pe plan mondial, dansator, antreprenor social și deținător al titlului „Chevalier de L’ordre des Arts et Lettre”, oferit de guvernul francez, dă viață pe scenă personajului Toloki, bocitorul născocit de autorul Zakes Mda, în acest spectacol intitulat Ravel Bolero: Cântecul dansului. Mda a devenit renumit pe plan internațional cu romanul Ways of Dying (1995), prima sa carte de referință în care apărea personajul de neuitat Toloki, un bocitor profesionist care participa la înmormântările locale în timpul tranziției Africii de Sud de la Apartheid la democrație.

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu care oferă spectacole și filme oricând, oriunde și de pe orice device, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-urile EntertixmySTAGEiaBilet și Eventbook. Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente!

 Comunicat al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.