Știri: „Cenușăreasa” deschide seria spectacolelor la Sala mare a Teatrului „Gulliver” din Galați (4 octombrie 2020)

91
Sursa foto: Teatrul „Gulliver”
Sursa foto: Teatrul „Gulliver”

După ce au petrecut o vacanță plină de proiecte noi și surprize memorabile alături de cei mici, prietenii de la Teatrul „Gulliver” din Galați sunt acum gata să reia seria spectacolelor la sala mare, începând din această duminică, 4 octombrie 2020, de la ora 10.30, cu mult îndrăgita poveste „Cenușăreasa”.

Încântătoarea întâlnire cu acest titlu clasic reprezintă oportunitatea de a descoperi fascinanta poveste a Cenușăresei într-un nou registru și într-o nouă lumină a înțelegerii întâmplărilor. Jocul păpușilor, combinat și completat cu jocul actoricesc, promite o experiență artistică specială, după cum mărturisește însuși regizorul spectacolului, Ciprian Huțanu. Acesta destăinuie faptul că întâlnirea cu trupa de animaţie a Teatrului „Gulliver” a constituit prilejul de a aborda basmul clasic din poziția confruntării cu imaginile-clișeu pe care cinematografia și televiziunea le inoculează spectatorului tânăr și matur, deopotrivă.

Astfel, regizorul declară că Cenușăreasa, titlu care greu suportă reinterpretări de esență, a reprezentat provocarea pe care a acceptat-o alături de Teatrul „Gulliver” iar căutările lui primordiale s-au îndreptat către o renunțare la înțelegerea întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, şi-ar imagina la intrarea în sala de teatru.

Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii: Elena Marin, Ionuț Negrișanu, Gina Geru, Ramona Păuc şi Aurelian Iorga. Vocile cântecelor cu rezonanţă Disney aparţin artiştilor Cristina Bleandură, Florin Bobei şi corului Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Întregul decor şi construcţia păpuşilor de dimensiuni umane sunt realizate de scenograful Vlad Tănase iar muzica ce conferă întregului spectacol o atmosferă aparte, este semnată de compozitorul gălățean Eugen Dan Drăgoi. Grafica digitală, ce completează întregul decor de poveste, este concepția lui Andrei Cozlac.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secțiunea PROGRAM – Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura și de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentației, în limita disponibilității. Prețul biletelor este de 12 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.