Știri: Claudiu Victor Gheorghiu, invitat la a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF (6–12 decembrie 2017, Seul, Coreea de Sud)

785
Claudiu Victor Gheorghiu, ”Sf. Ap. Ev. Luca” și ”Nașterea Maicii Domnului”

În perioada 6–12 decembrie 2017 se va desfășura a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF, pe simezele Muzeului Chosunilbo din Seul, Coreea de Sud.

Manifestarea de prestigiu va reuni artiști din aproximativ 40 de țări, selectați și invitați de organizatori: World Culture Artists Association, Inc. (WCAA) si International Creative Artists Association (ICAA). Curator al evenimentului este doamna Bosuk Lee, președintele celor două asociații, cunoscut si apreciat artist din Republica Coreea. Organizatorii editează și catalogul evenimentului.

Seul 2017 Afis

Deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă SIAF 2017 va avea loc miercuri, 6 decembrie 2017, în prezența corpului diplomatic de la Seul, reunind ambasadori și atașati culturali de pe 4 continente (Asia, America de Nord, America de Sud, Europa), din țările care au artisti expozanți în cadrul evenimentului, a colecționarilor de artă și a personalităților vieții culturale și artistice din Coreea de Sud, a publicului coreean iubitor de frumos. Ansamblul ”Leehanna Ballet” va prezenta un spectacol care include dansuri coreene si balet. Festivalul din acest an se intitulează ”Pace și dragoste”, iar pe simezele Muzeului Chosunilbo vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică etc., realizate de artiști selectionați din circa 40 de țări. Festivalul va cuprinde o gamă variată de evenimente, cum ar fi un seminar având tematica ”Antirăzboi”, care se va desfăsura pe 7 si 8 decembrie 2017 la Universitatea Induk din Seul (în Amfiteatrul Woonbong), dar si vizitarea unor obiective culturale importante din Seul și împrejurimi: Palatul Regal Gyeongbokgung, MMCA Seul (Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană), Muzeul sculpturilor din piatră antice Sejoong și Muzeul Satului (ambele in apropiere de Seul) etc.

Claudiu Victor Gheorghiu
Claudiu Victor Gheorghiu

Artistul Claudiu Victor Gheorghiu a fost selecționat și invitat să reprezinte România, la a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Artă SIAF 2017 și va prezenta pe simeze lucrări de artă religioasă, respectiv filactere si icoane pe lemn, o coincidentă fericită în acest an 2017, care a fost declarat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericeşti în Patriarhia Română. Filacterele sunt lucrate în tehnica tempera, tuș și foiță de aur pe hârtie, cu teme diverse cum ar fi: Sf. Apostoli si Evanghelisti Matei, Marcu, Ioan si Luca, Sf. Trei Ierarhi si Nasterea Domnului, iar icoanele sunt lucrate în tehnica tempera cu ou pe lemn: Nașterea Maicii Domnului și Sf. Ap. Ev. Luca (conform tradiției Bisericii, întemeietorul iconografiei și sfânt ocrotitor al iconografilor), așadar implicit patronul şi ocrotitorul pictorilor iconari.

Claudiu Victor Gheorghiu este membru în Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România: AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și membru Visarta.

Artistul român participă după 10 ani la o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF de la Seul, după ce la editia a XVI-a, din septembrie 2007, a prezentat pe simezele Muzeului Chosunilbo 13 icoane din ciclul intitulat ”Patimile Apostolilor”, a patra expozitie personală cu artă religioasă, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, inițiată la Bucuresti, pe simezele galeriei Galateea în iunie–iulie 2007, continuată la Seul în septembrie 2007 si încheiată pe simezele galeriei Silva din Bușteni, în decembrie 2007–ianuarie 2008.

”Mulțumiri speciale tuturor celor care m-au ajutat pentru a putea participa la SIAF 2017 Seul: doamnei Anca Vlad, președintele Fundaţiei Fildas Art, care îmi asigură deplasarea la Seul, participare susținută prin programul «Catena pentru Artă»; galeriei de artă Romană din București, care mi-a tipărit pliantul de prezentare în limba engleză.”Claudiu Victor Gheorghiu.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.