Știri: Concert Beethoven cu public simbolic (4 decembrie 2020, Sibiu)

33
Ludwig van Beethoven, portret de Joseph Willibrord Mähler (1778–1860), 1804–1805, detaliu
Ludwig van Beethoven, portret de Joseph Willibrord Mähler (1778–1860), 1804–1805, detaliu

logo rubrica musica leviathan.ro250 de obiecte de artă semnate Andrei Pandea, câte unul pentru fiecare an trecut de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, vor forma publicul simbolic al concertului online ATINS prin muzică//Beethoven//Testament, cu care violoncelistul Maksim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu încheie anul 2020 din cea de-a cincea Stagiune Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”.

Concertul va avea loc vineri, 4 decembrie 2020, de la ora 19.00, în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu, cu transmisiune live pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”. În cadrul concertului, publicul va putea asculta Sonatele pentru violoncel și pian op. 102, nr. 1 și nr. 2, compuse de Ludwig van Beethoven și Testamentul de la Heiligenstadt, o scrisoare adresată de compozitor fraților săi, într-un moment dificil al vieții sale, recitată de actorul sibian Pali Vecsei.

Inițiativa celor doi muzicieni completează oferta de evenimente culturale dedicată personalității compozitorului de către filarmonicile din întreaga lume, cu ocazia Anului aniversar Beethoven – celebrarea celor 250 de ani de la nașterea sa (16 decembrie 2020).

Concertul face parte din seria „Odae cum harmoniis”, un proiect realizat în parteneriat cu Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.