Știri: Concert de muzică folk susținut Ducu Bertzi în grădina Muzeului Național al Literaturii Române (24 august 2017, București)

696
Ducu Bertzi
Ducu Bertzi

logo rubrica musica leviathan.roÎn această seară, 24 august 2017, ora 20.00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8, 010341 București), Ducu Bertzi va susține un concert gratuit.

Ducu Bertzi a descoperit muzica poeziei în localitatea natală, Sighetu Marmației, acolo unde se organiza, în acea vreme, un cenaclu literar. La primul festival de poezie și muzică de la Sighet (1973), a câștigat marele premiu… o valiză. Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976 la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985. În peste 30 de ani de activitate, a susținut peste 4000 de spectacole și evenimente artistice. Are opt albume: ”Colinde, Colinde”, ”Ducu Bertzi și Florian Pittiș”, ”Best of 06”, ”Seara de Crăciun”, ”Cântece din Maramureș”, ”Poveste de iarnă”, ”Sufletul meu” și ”Dor de ducă”.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgențiadeCarte, publicația on-line IQool.
Proiectul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Naţional al Literaturii Române. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru întrebări şi sugestii, scrie un e-mail către Departamentul Relaţii Publice al MNLR: info.mnlr@gmail.com.

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.