Știri: Festivalul Internațional ”The International Grand Prix of Romania TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”

551
The International Grand Prix of Romania TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”

logo rubrica musica leviathan.roDin 24 august 2017 începe, la București și Sinaia, Festivalul Internațional ”The International Grand Prix of Romania TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”, organizat de Muzeul Național ”George Enescu” și de Centrul Rus pentru Știință și Cultură și coordonat de muzicologul Mihai Cosma.

Vedeta acestei ediții este pianista și profesoara Larisa Gergieva, vocal coach și director al Academiei Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, care se va afla pentru prima dată în România. Artist al Poporului al Rusiei, considerată de BBC ”cel mai bun pianist acompaniator” în domeniul canto-operă, Larisa Gergieva este o personalitate de uriașă anvergură, cu proiecte pe toate meridianele, fiind până acum membră sau președinte de juriu la circa 100 de reuniuni internaționale de profil.

Larisa Gergieva participă la București la Forumul pentru oportunități de dezvoltare în carieră pentru tineri cântăreți de operă (24 august, ora 12.30, Muzeul ”Enescu”) iar în data de 25 august va susține un master-class pentru tinerii cântăreți de operă români, eveniment care se bucură de un enorm interes, înscrierile depășind deja capacitatea proiectului. Cei mai buni dintre participanți, aleși de distinsa muziciană din Rusia, vor cânta la Concertul de Gală de la Castelul Peleș, găzduit de Salonul de Muzică al Reginei Elisabeta, sâmbătă, 26 august 2017, de la ora 16.00.

Festivalul este susținut de parteneri de prestigiu, precum Ambasadele Germaniei și Rusiei și de companii românești și străine de primă mărime.

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.