Știri: Concert extraordinar Teodora Enache-Brody, cu versiunile vocale ale „Rapsodiilor” lui Enescu, în seria București Creativ a Festivalului „Enescu” (18 septembrie 2021, București)

32
Poster-TeodoraBrody_FestivalEnescu_res

logo George Enescu International Festival 2021Cunoscuta interpretă Teodora Enache-Brody va prezenta versiunea vocală a Rapsodiilor I și a II-a de George Enescu, într-un concert extraordinar pe care îl va susține pe 18 septembrie 2021, la Opera Națională București, împreună cu Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel, Joca Perpignan la percuție și având drept invitat special Corul Operei Române.

Concertul Unind Lumi – De la Beethoven la Enescu va conduce publicul într-o călătorie interioară suprinzătoare, în care Teodora Brody, versatilă și creativă, va îmbina elemente ale muzicii clasice cu spontaneitatea jazzului, precum și cu expresivitatea doinei. Rezultatul va fi un program în care Teodora Brody va prezenta versiuni vocale unice la nivel mondial ale unor opusuri clasice instrumentale, dintre care unele în premieră: Rapsodiile I și a II-a de George Enescu, Patetica și Moonlight Sonata de Beethoven; Dansurile românești de Bartók și Canon de J. Pachelbel.

Aceasta este a doua participare a Teodorei Brody la evenimentele prilejuite de Festivalul „Enescu”, după concertul din 2019 care a fost sold-out. Biletele urmează să fie puse în vânzare pe site-ul Operei Române.

Concertul are loc în seria București Creativ, prin care Festivalul „Enescu” încurajează cele mai diverse forme de expresie artistică, inspirate din muzica și moștenirea lui George Enescu.

Bucureștiul creativ este o serie mozaic, cu un rol esențial în apropierea de publicuri noi, cu vârste și gusturi muzicale din cele mai diverse. Din ce în ce mai multe instituții muzicale bucureștene aleg să se alăture Festivalului Internațional „George Enescu” prin programe care explorează zone repertoriale mai puțin reprezentate în seriile principale de concerte: de la operetă (Candide de Leonard Bernstein la Teatrul Ion Dacian, pe 24 septembrie) și reinterpretare vocală a muzicii clasice (spectacolul UnifyingHYPERLINK „https://www.festivalenescu.ro/events/unifying-worlds/” HYPERLINK „https://www.festivalenescu.ro/events/unifying-worlds/”Worlds al Teodorei Enache la Opera Națională București, pe 18 septembrie), la spectacole muzical-teatrale pentru adulți (Claude Debussy – O viață pasionalăHYPERLINK „https://www.festivalenescu.ro/events/recital-robert-powell-si-liza-goddard-1/” cu Robert Powell sau Pierrot Lunaire cu Maia Morgenstern – ambele la Muzeul Național Cotroceni pe 5, respectiv 6 septembrie), dar și pentru copii (Copilăria lui Enescu și Povestea unui prinț cioplit în lemn la Teatrul Odeon, pe 18 și 19 septembrie).

Nu în ultimul rând, Muzeul Național „George Enescu” sărbătorește 140 de ani de la nașterea lui Enescu printr-o mini-stagiune dedicată Creațiilor camerale de muzică românească în trei evenimente desfășurate laSala „George Enescu“ a Universităţii Naţionale de Muzică: Cvartetul Gaudeamus (29 august), Recital de Lieduri (12 septembrie) și Ansamblul Profil (19 septembrie).

Puteți găsi aici lista completă de evenimente din seria Bucureștiul Creativ.

Informații suplimentare

Festivalul Internațional „George Enescu” 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.  

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Puteți găsi informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

*

logo asociatia culturala leviathanAsociația Culturală Leviathan, editor al publicațiilor Leviathan.ro și revista culturală trimestrială „Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional „George Enescu” 2021.

Pe acest portal veți găsi toate informațiile necesare, programul zilnic al Festivalului, prezentarea muzicienilor invitați, date despre lucrările din programe, relatări, cronici, fotografii. În revista „Leviathan” nr. 3, iulie–septembrie 2021, care va apărea peste câteva zile, veți putea citi un amplu articol de prezentare a ediției 2021 a Festivalului iar în nr. 4, octombrie–decembrie 2021 vom publica o sinteză a Festivalului și cronici ale concertelor.

leviathan partener media festivalul george enescu

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica 

Arhiva George Enescu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.