Știri: Concert JazzyBIT la Paris, cu ocazia Zilei Internaţionale a Jazzului (3 mai 2017, Paris)

808
jazzybit concert paris
Sursa foto: ICR Paris

Din 2011, Ziua Internațională a Jazzului promovează jazzul ca instrument de libertate și creativitate, unitate, dialog și cooperare culturală. Cu această ocazie, Institutul Cultural Român de la Paris, sub înalt patronajul Delegaţiei permanente a României pe lângă UNESCO, organizează un concert inedit JazzyBIT la clubul Sunset – Sunside Jazz Club (60 Rue des Lombards, 75001 Paris), miercuri, 3 mai 2017, ora 19.30. Intrarea este liberă.

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk.

După ce trioul a câștigat Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, au urmat peste 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria sau Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz. JazzyBIT este un grup românesc de jazz în ascensiune, dovadă şi premiile de care s-a bucurat odată cu lansarea celui mai recent album, ”Horizon”, precum şi primirea trofeului Timişoara Jazz pentru Grupul Anului la sfârșitul lui 2016.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.