Știri: ”Enescu la Paris”, concert ”Academia Sighișoara” (5 mai 2017, Paris)

958
George-Enescu Paris 4 iunie 1954
George Enescu, Paris, 4 iunie 1954

Institutul Cultural Român de la Paris vă invită la concertul „Enescu la Paris”, interpretat de fondatori și profesori de la ”Academia Sighișoara”.

ICR Paris prezintă acest concert pentru promovarea valorilor francofoniei, la Sala Bizantină a Palatului Béhague, reședința ambasadorului României în Franța, vineri, 5 mai 2017, de la ora 20.00. Concertul ”Enescu la Paris” propune lucrări de George Enescu (19 august 1881, Liveni-Vârnav, Botoșani, România–4 mai 1955, Paris), dar și ale prietenilor apropiați și colaboratorilor săi, realizate în perioada pariziană a acestuia. Participă: Marie Trottmann (Elveția) – harpă, Gerardo Vila (Argentina-Elveția) – pian, Alexandru Gavrilovici (Elveția) – vioară.

În program: George Enescu, Allegro de concert (harpă solo), Camille Saint-Saëns, Fantaisie pentru vioară și harpă; Charles Koechlin, 4 lucrări mici pentru pian; Gabriel Fauré, Andante pentru vioară și pian, op. 75; George Enescu, Sonata ”Torso” pentru pian și vioară; Maurice Ravel, Sonata pentru vioară și pian.

”Academia Sighișoara” este un festival european, fondat în anul 1993, de către muzicianul de origine română Alexandru Gavrilovici și flautistul elvețian Heidi Indermuhle. Ceea ce a început ca un modest master pentru tinerii muzicieni din Elveția și din România, în enigmaticul oraș Sighișoara, a devenit, în câțiva ani, un important festival muzical, care a atras atenția specialiștilor din toată lumea. Festivalul a beneficiat de participarea unor specialiști de talie internatională, ca Gerardo Vila, precum și profesori renumiți, care au ținut cursuri muzicale și au participat la secțiunile de concert ale Festivalului. Din anul 2009, Festivalul și-a adăugat o secțiune vizuală, denumită Mediab Film. Festivalul ”Academia Sighișoara” a beneficiat de sprijinul financiar al Guvernului Elveției și al Guvernului României, precum și a numeroși sponsori, companii românești si străine.

Intrarea este liberă, cu rezervare obligatorie la telefon 01 47 05 15 31 sau e-mail: institut@institut-roumain.org.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.