Știri: Concursul Internațional „George Enescu” a început de Ziua Europei: 23 de violonceliști din 14 țări în recital pe www.festivalenescu.ro   

37
Credit foto: Andrei Gîndac
Credit foto: Andrei Gîndac

logo rubrica musica leviathan.roAstăzi, 9 mai 2022, a început Etapa Online a Concursului Internațional „George Enescu” cu secțiunea violoncel. 23 de tineri muzicieni din cei 26 înscriși au fost declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament. Accesul la tot conținutul online al Concursului din această perioadă este gratuit pentru iubitorii muzicii clasice pe www.festivalenescu.ro.

Jurizarea va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenți de către juriile de specialitate formate din muzicieni de renume internațional. Juriul Secțiunii de Violoncel a ediției din 2022 este format din David Geringas (Președintele Juriului), Natasha Brofsky, Marin Cazacu, Enrico Dindo, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Reinhard Latzko, Meehae Ryo și Tsuyoshi Tsutsumi.

Rezultatele etapei online a secțiunii violoncel vor fi anunțate pe website-ul Concursului până pe 31 mai 2022. Doar 12 concurenți se vor putea califica pentru Semifinala ediției a XVIII-a a Concursului „Enescu” care va avea loc în septembrie 2022, la Ateneul Român.

Repertoriul celor 23 de recitaluri include lucrări celebre ale compozitorilor europeni și americani, de la Bach și Haydn până la Krzysztof Penderecki și George Crumb. Vârsta medie a concurenților secțiunii de violoncel este 23 de ani, iar cel mai tânăr concurent are 12 ani.

Puteți viziona înregistrările accesând pagina dedicată etapei online a secțiunii violoncel.

Concursul funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor lui George Enescu în rândul noii generații de artiști din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului „George Enescu”, cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România.

Concursul Internațional „George Enescu”, una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului „George Enescu” – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul „Enescu” a contribuit semnificativ la promovarea și lansarea multor mari artiști, aceștia păstrând mereu o le gătură de suflet cu Enescu și cu România.

Concursul „Enescu” este un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Comunicat al ARTEXIM

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.