Știri: Conferința ”Maria Jardă: Culoare, Natură, Sentimente” (București, 25 ianuarie 2020)

43
maria jardă mmb

rubrica museum leviathan.roMuzeul Municipiului București vă invită la conferința Maria Jardă: Culoare, Natură, Sentimente. Întâlnire artist, public, istorici de artă, care va avea loc sâmbătă, 25 ianuarie 2020, ora 12.00, în expoziția Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecția Pinacotecii Municipiului București deschisă la Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 2) București.

În continuarea seriei de evenimente adresate publicului larg și artiștilor contemporani, Secția de Artă a Muzeului Municipiului București, vă invită să descoperiți un artist tânăr, continuator al picturii clasice: Maria Jardă.

Născută la 18 iunie 1981, la Paşcani, Maria Jardă este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, studii prelungite (licență și master) la Facultatea de Arte Plastice – Secția Pictură (Clasa Conf. Univ. Dr. Horea Paștină), 2016. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Deși tânără, Maria Jardă a realizat foarte mult într-un timp foarte scurt.

Despre aceasta, Giorgio Gregorio Grasso, profesor doctor, istoric și critic de artă din Italia spune: „Maria Jardă a reușit să îmbine harul de a picta cu un studiu atent și aprofundat asupra impresionismului și expresionismului, ultimul fiind preluat din ultimele lucrări ale lui Monet, în care sunt reprezentate renumite catedrale, lucru care o ajută și o determină să atingă cu succes acest ultim curent, ea reușind să transpună pe pânză nu numai imagini care încântă ochiul, ci și emoțiile pe care le simte în momentul în care recepționează peisajul. „

Plecând de la tematica expoziției Pinacotecii, Natură moartă, natură vie, împreună cu directorul adjunct al Secției de Artă, Elena Olariu și muzeograful Ana Maria Măciucă, participanții vor descoperi alături de artistă secretele picturii.

Discuția se va axa și asupra mijloacelor de exprimare plastică prin care comunică artistul, prin care transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi planuri.

Intrare conferință: 10 lei.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.