Știri: De Ziua Europei, Festival în aer liber pe insula Střelecký din Praga

790
ziua europei festival aer liber praga

În contextul celebrării Zilei Europei, joi, 4 mai 2017, începând cu ora 13.00, pe insula Střelecký din Praga, va avea loc Festivalul în aer liber ”Den Evropy 2017 Po Zemích Unie” (Ziua Europei prin țările Uniunii), organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în Republica Cehă și Ministerul ceh al Dezvoltării Regionale.

Evenimentul se va desfășura sub patronajul primului ministru al Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka, al comisarului european responsabil pentru justiție, protecția consumatorilor și egalitatea de gen, Věra Jourová, și al primarului general al orașului Praga, Adriana Krnáčová.

Cu această ocazie, Ambasada României la Praga va participa cu un stand de prezentare a României sub aspect turistic, cultural și economic, alături de alte misiuni diplomatice ale statelor membre ale UE, Oficiul de Infomare al Parlamentului European, Agenţia Europeană pentru Sisteme Globale de Navigație prin Satelit de la Praga, Prague City Tourism și Biblioteca Václav Havel.

Programul acestei manifestări, care poate fi consultat pe site-ul: http://evropskedny.cz sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/events/142281152971475/, va cuprinde, totodată, concerte ale unor formații cehe și străine, printre care și trupa Moonlight Breakfast din România (orele 19.00-19.30), seminarii cu participarea unor membri ai instituțiilor centrale și ONG-urilor locale, precum și concursuri pentru copii.

Ca și în anii precedenți organizatorii așteaptă o participare numeroasă a publicului ceh și a grupurilor de turiști. Pentru facilitarea accesului, pe perioada desfășurării evenimentului, pe podul Legii, în dreptul insulei Střelecký, este prevăzută o stație temporară pentru tramvaie, denumită Evropska.
Adresăm, pe această cale, românilor din Praga, invitația de a vizita standul României în după-amiaza zilei de 4 mai 2017.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.