Acasă Ars Magna Theatrum Știri: Deschidere de stagiune cu o surpriză, la Teatrul de Artă din...

Știri: Deschidere de stagiune cu o surpriză, la Teatrul de Artă din București (8 septembrie 2019)

13
fata din casa vagon teatrul de arta

Teatrul de Artă din București deschide noua stagiune, duminică, 8 septembrie 2019, la ora 19.15. În mod tradițional, cu o premieră. Iar alegerea din acest an nu este deloc întâmplătoare, în contextul readucerii în discuție a consecințelor pierderii unor drepturi esențiale ale femeilor, pe fondul amplorii pe care au cunoscut-o, în ultimii ani, politicile de tip conservator-retrograd. Spectacolul ”Fata din casa vagon”, adaptat după un roman de Ana Maria Sandu, premiera acestui început de stagiune, abordează cu duioșie și umor acest subiect delicat, conservându-i, însă, seriozitatea, rezultatul fiind o bijuterie jucăuș-cizelată, care invită publicul că o descopere să o păstreze în suflet. Cu: Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna. Scenografia: Maria Nicola. O creație de Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna.

”Aș vrea să știu dacă mama e un fel de Arabela și dacă inelul ei fermecat poate face la fel de multe minuni ca al personajului meu preferat.”

Construit într-un ton dulce-amar, cu duioșie și umor, spectacolul este o întoarcere în timp, în România anilor ’70 – ’80. O fetiță de 8 ani imaginează jocuri prin care pornește într-o călătorie cu dorința de a se apropia de mama ei și de a-i deveni cea mai bună prietenă. Basme, jocuri, vise, speranțe, coșmaruri, zâmbete, suferințe, iubiri, iertări, dureri se amestecă și se întrepătrund într-o țesătură deasă de vieți care nu se pot rupe unele de altele.

Preţ bilet de la 35 lei/25 lei (elevi/studenți/pensionari)

Casa de bilete: stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, vis-a-vis de Casa de abonamente elevi și studenti (luni-vineri: 9.00 – 19.00; sâmbăta: 10.00 – 14.00)

Bilete online pe mySTAGE.ro.

Comunicat al Teatrului de Artă din Bucureşti

NICIUN COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: