Știri: Deschidere de stagiune cu o surpriză, la Teatrul de Artă din București (8 septembrie 2019)

22
fata din casa vagon teatrul de arta

Teatrul de Artă din București deschide noua stagiune, duminică, 8 septembrie 2019, la ora 19.15. În mod tradițional, cu o premieră. Iar alegerea din acest an nu este deloc întâmplătoare, în contextul readucerii în discuție a consecințelor pierderii unor drepturi esențiale ale femeilor, pe fondul amplorii pe care au cunoscut-o, în ultimii ani, politicile de tip conservator-retrograd. Spectacolul ”Fata din casa vagon”, adaptat după un roman de Ana Maria Sandu, premiera acestui început de stagiune, abordează cu duioșie și umor acest subiect delicat, conservându-i, însă, seriozitatea, rezultatul fiind o bijuterie jucăuș-cizelată, care invită publicul că o descopere să o păstreze în suflet. Cu: Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna. Scenografia: Maria Nicola. O creație de Lorena Zăbrăuțanu și Eliza Păuna.

”Aș vrea să știu dacă mama e un fel de Arabela și dacă inelul ei fermecat poate face la fel de multe minuni ca al personajului meu preferat.”

Construit într-un ton dulce-amar, cu duioșie și umor, spectacolul este o întoarcere în timp, în România anilor ’70 – ’80. O fetiță de 8 ani imaginează jocuri prin care pornește într-o călătorie cu dorința de a se apropia de mama ei și de a-i deveni cea mai bună prietenă. Basme, jocuri, vise, speranțe, coșmaruri, zâmbete, suferințe, iubiri, iertări, dureri se amestecă și se întrepătrund într-o țesătură deasă de vieți care nu se pot rupe unele de altele.

Preţ bilet de la 35 lei/25 lei (elevi/studenți/pensionari)

Casa de bilete: stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, vis-a-vis de Casa de abonamente elevi și studenti (luni-vineri: 9.00 – 19.00; sâmbăta: 10.00 – 14.00)

Bilete online pe mySTAGE.ro.

Comunicat al Teatrului de Artă din Bucureşti

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.