Știri: ”Desenează-mi un teatru” (7 martie 2019, Paris)

46
cavalerii ratacitori paris

Joi, 7 martie 2019, ora 19.00, la Hôtel de Béhague, reşedinţa Ambasadorului României în Republica Franceză (123 rue Saint Dominique, 75007 Paris), Institutul Cultural Român de la Paris sprijină o reprezentație a spectacolului ”Desenează-mi un teatru”, realizată de către Asociaţia ADEFRO. Spectacolul are în distribuție tineri artiști români, care fac parte din trupa Cavalerii Rătăcitori.

De 18 ani, în fiecare vară, asociația ADEFRO organizează la Holod (Oradea) tabere artistice având în centru, teatrul, pentru copii defavorizați din București.

Care este abordarea asociației? Promovarea dezvoltării personale și a exprimării artistice a copiilor, care de foarte multe ori, nu au accesul dorit la mediul cultural. Fapt pentru care, în vara fiecărui an, tinerii actori, supervizați de către studenții francezi, lucrează la câte o piesă de autori clasici, pe care o interpretează în limba română în fața sătenilor din regiunea respectivă.

Cu ocazia sezonului România – Franța 2019, trupa Cavalerii Rătăcitori va prezenta, pentru prima dată în Franța, un spectacol compus din piese aflate în repertoriul lor. Spectacolul va cuprinde mai multe fragmente din piesele ”Doctor fără voie” de Molière și Visul unei nopți de vară de Shakespeare, iar replicile se vor suprapune uneori, interogându-se reciproc și răspunzându-și în ecou.

Spectacolul teatral va fi însoțit de extrase video ale spectacolelor și ale momentelor de repetiție ale pieselor de teatru realizate de elevi pe parcursul mai multor ani, în tabăra de la Holod, spectacole semnate de Pauline Roth, tânără cineastă, absolventă a Cursului de Limbă și Civilizație Românească de la Universitatea Sorbonne Nouvelle – Paris 3.

Spectacolul va dura 90 minute și va fi prezentat și în alte locuri din Paris, în suburbii, dar și în România.

Evenimentul va avea loc sub egida Sezonului România – Franța 2019.

Intrare liberă cu înscriere obligatorie la adefro.france@gmail.com sau 06 60 90 76 40.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.