Știri: Diana Răşină & Band la Festivalul ”Jazz auf der Wieden“ (22 octombrie 2018, Viena)

335
Diana Rasina and Band

logo rubrica musica leviathan.roInstitutul Cultural Român de la Viena şi primăria sectorului 4 din Viena organizează în luni, 22 octombrie 2018, de la ora 19.00, un concert susţinut de Diana Răşină & Band alături de Elly Wright, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului. Evenimentul are loc la sediul ICR Viena (Argentinierstr. 39, 1040) în cadrul festivalului de jazz din Wieden.

Grupul de jazz este compus din solista de origine română Diana Răşină, Juan Felipe Pulido la pian (Columbia) şi Jovan Torbica la contrabas (Serbia).

Pe scena Institutului Cultural Român de la Viena vor fi prezentate piese de jazz devenite clasice alături de piese nou-aranjate din muzica world, printre care și cântece tradiționale romanești. În acest mod, diferite culturi și genuri muzicale se îmbină prin improvizație, dând naștere unor noi lumi sonore. Diana Rășină a studiat jazz vocal la Viena, unde a lansat și un proiect cu muzica tradițională romanească. Cântăreața participă de asemenea la diferite proiecte de muzică world și colaborează cu muzicieni din diferite țări, iar pentru dialogul intercultural realizat prin intermediul muzicii, Diana Rășină a primit distincția de Ambasador al Păcii (”Ambassador for Peace“) din partea Federației Internaționale a Păcii (”Universal Peace Federation“).

Jazz auf der Wieden” se desfăşoară în acest an în perioada 15 – 22 octombrie 2018. Prima ediţie a festivalului de jazz a avut loc în anul 2002, bucurându-se de un succes deosebit. Devenind o tradiţie în sectorul 4 din Viena, ”Jazz auf der Wieden” este subvenționat de primărie și este organizat cu sprijinul artistei Elly Wright, care concertează alături de artiştii invitaţi.În cadrul ediţiilor anterioare, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena au participat Ramona Horvath Trio, Petra Acker, Michael Acker şi Ligia Loretta Cvartet.

Intrarea la evenimentele din cadrul festivalului este liberă. Înscriere şi informaţii suplimentare la: post@bv04.wien.gv.at

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.