Știri: Spectacolul ”Paroles de tableaux” la Paris (22 octombrie 2018, Paris)

303
Paroles de tableaux

Luni, 22 octombrie, de la ora 19.30, Sala Bizantină a Palatului Béhague – reședința ambasadorului României în Franța (123 Rue Saint-Dominique, 75007 Paris), va găzdui spectacolul ”Paroles de tableaux” (”Cuvintele din picturi”), pus în scenă de Zoe Pacea și Alice Derieu și realizat de compania La Cour des Miracles.

Spectacolul regrupează poezia, teatrul, muzica, pictura, într-o explozie artistică în care șapte protagoniști se vor dezvălui și vor încânta publicul. Fiecărui actor i se va da o formă artistică, de către personajul central, ”La Chapelière folle” (”Pălăriera nebună”), care pictează Lumea, într-o confruntare directă cu lumea reală. Există un tablou intim al ființei fiecărui actor, care se exprimă pe sine în raport cu lumea. Piesa este un amestec de poezie, de umor, pe alocuri, absurd, care reia temele cărților celebre pentru copii, precum ”Alice in Tara Minunilor” sau ”Peter Pan”, teme care sunt mai ușor de înțeles, în percepția noastră asupra lumii, decât romanele scrise pentru cei mari. Spectacolul este pus în scenă de Zoe Paceași de Alice Derieux, iar creația, pictura și scenariul sunt semnate de Alice Derieux.

Interpretează:

Alice Derieux: (La chapelière folle/ Pălăriera nebună)
Pierre Doignon: (Le metteur en scène fou/ Regizorul nebun)
Deborah Chantob: (La femme de la lune/ Femeia lunii)
Maria Issakova: (La femme du chaos/ Femeia haosului)
Zoe Pacea: (La flamme libre/Flacăra liberă)
Victor Lainé: (Peter Pan)
Florence Gottesman: (L’ange des temps/ Îngerul timpurilor).

Zoe Paceeste fiica artiștilor români, stabiliți la Paris, Florica Pacea și Constantin (Dinu) Pacea. Bunicii paterni au fost Lucreţia Pacea, o nobilă artistă a tapiseriei și celebrul pictor Ion Pacea. Din familia extinsă a făcut parte și Zamfir Dumitrescu, pictor, profesor şi ministru.

Intrarea este liberă, pe baza actului de identitate, cu rezervare obligatorie la adresa: resa.pdt@gmail.com

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.