Știri: Din Calea Victoriei la Hollywood – Dov Hoenig la Cafeneaua online (19 ianuarie 2021, Tel Aviv)

29
„Din Calea Victoriei la Hollywood” tel aviv

logo icrInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită la următorul eveniment din cadrul „Cafenelei Românești” online, care va avea loc astăzi, marți, 19 ianuarie 2021, la ora 17.00, în limba ebraică, prin live streaming pe pagina oficială de Facebook a ICR Tel Avivhttps://www.facebook.com/icr.telaviv/

Evenimentul va cuprinde prezentarea volumului Calea Victoriei, semnat de scriitorul israelian de origine română Dov Hoenig și apărut în traducere în limba ebraică la Editura Yedioth în decembrie 2020.

Invitații evenimentului, moderat de Martin Salamon – director ICR Tel Aviv, vor fi autorul romanului, Dov Hoenig, alături de Keren Neizer-Cohen, cadru didactic, jurnalistă și critic literar israelian.

Inspirat de propria copilărie și adolescență în România, Calea Victoriei reprezintă primul roman semnat de Dov Hoenig, editor de film și scenarist celebru în rândul cinematografiei hollywoodiene, unde a lucrat cu regizori precum Michael Mann sau Andrew Davies.

Romanul spune povestea tânărului Bernard Davidescu în Bucureștii de dinainte, din timpul și de după Al Doilea Război Mondial. Dov Hoenig creionează lumea bucureșteană a protagonistului, ai cărui părinți sunt originari din Fălticeni, adolescența și experiențele sale sociale în umbra războiului, a conducerii generalului Antonescu și a regimului totalitar care a urmat.

Romanul a fost publicat în ediție originală în limba franceză în 2018 la Editura Robert Laffont din Paris, unde a fost și nominalizat la prestigioasele Premii Stanislas pentru roman de debut.

De origine română, Dov Hoenig pleacă în 1947 în Palestina cu ajutorul Mișcării HaShomer Hatzair, și, după o tinerețe petrecută în kibbutzuri, multiplicând meseriile, fiind când marinar, când jurnalist sau critic de cinema, pleacă spre Paris în 1965. Întâlnirea cu Jean Roch îi aduce prima formă de consacrare, lucrând la montarea filmului acestuia, La Chasse au lion à l’arc, selecționat în același an la Festivalul de la Veneția. Este debutul unei cariere extraordinare, care îl va face să colaboreze cu diverși regizori din Franța, Israel, Statele Unite și va genera primirea unor premii importante pentru montajul filmelor Ultimul mohican de Michael Mann, Fugarul de Andrew Davis. În Israel a colaborat, printre altele, la peliculele Cazablan și Operation Thunderbolt (Entebbe) de Menahem Golan, precum și I Love You Rosa și The House on Chelouchet Street de Moshe Mizrahi.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.