Știri: Din tainele picturii: Natura moartă și peisajul în viziunea lui Sorin Adam (18 decembrie 2019, București)

67
expozitie sorin adam mmb

rubrica museum leviathan.roMuzeul Municipiul București prin Secția de Artă inaugurează o nouă serie de evenimente adresate publicului larg și artiștilor contemporani care doresc să colaboreze cu instituția noastră.

Persoanele interesate sunt invitate să participe la prima întâlnire inedită din seria acestor evenimente, avându-l invitat pe pictorul Sorin Adam. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 decembrie, ora 17.00, în spațiul dedicat Pinacotecii București, la Palatul Suțu.

Student al maestrului Vasile Grigore și membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Sorin Adam continuă pe linia maestrului său, adăugând un plus de forță, pasiune și emoție peisajelor și naturilor statice pe care le compune. Acesta este prezent și în Colecția Pinacotecii Municipale cu câteva lucrări donate, iar una dintre acestea figurează și în expoziția Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecția Pinacotecii București, deschisă la Palatul Suțu.

Plecând de la tematica acestei expoziții, împreună cu directorul adjunct al Secției de Artă – Elena Olariu și muzeograful Ana Maria Măciucă, participanții vor descoperi alături de artist tainele picturii de interior sau în plein-air. Pictorul ne va povesti despre locurile în care a călătorit în scopul documentării tematicilor sale, în ţară sau în străinătate: Maroc, India, Grecia, Italia, Ţara Galilor, Israel, Canada, de curând Vietnam, Cambodgia, Laos, locuri ce l-au impresionat prin exotismul locurilor, prin bogăţia tradiţiilor, prin firescul existenţei umane și al relației dintre locuitori și mediul înconjurător. Discuția se va axa și asupra mijloacelor de exprimare plastică prin care comunică artistul, prin care transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi planuri.

Bilet intrare: 10 lei.
Ilustrație afiș: Sorin Adam, Peisaj la Balcic, 60 x 73 cm, semnat și datat dreapta jos cu ocru.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.