Știri: ”Diploma”, festivalul dedicat absolvenților de facultăți creative (7–15 octombrie 2017, București)

667
festival Diploma

Diploma, festivalul dedicat absolvenților de facultăți creative, un proiect inițiat de The Institute și UniCredit Bank, va avea loc anul acesta între 7 și 15 octombrie. Deschiderea: vineri, 6 octombrie 2017, ora 18.00, la Palatul Știrbei din București.

Programul festivalului va include atât o serie de expoziții dedicate Artelor plastice și Artelor aplicate, care vor avea loc la Palatul Știrbei, de pe Calea Victoriei numărul 107, precum și o serie de audiții și evenimente dedicate Artelor Scenei, care vor fi găzduite de partenerii festivalului, Teatrul Apollo 111 (str. Brezoianu nr. 23-25) și cafeneaua The Institute (Știrbei Vodă nr. 104-106).

Expozițiile vor fi deschise de luni până vineri, între orele 12–21 și sâmbătă–duminică, între orele 10–21.

”În cele trei ediții de până acum, Diploma s-a dovedit o platformă esențială pentru absolvenții facultăților vocaționale din România, reușind să marcheze debutul a peste 500 de tineri artiști, desingeri, arhitecți, actori sau regizori și să atragă un public de peste 30.000 de oameni pasionați și implicați în industriile creative din România, care au devenit astfel martori ai primului contact a absolvenților cu universul creativ pe care aceștia îl vor defini în viitorul apropiat. În urma acestor întâlniri, s-au generat proiecte și colaborări noi, iar mulți dintre tinerii artiști au fost remarcați astfel de potențiali colaboratori, angajatori sau parteneri, motiv pentru care, începând cu această ediție, am decis să apelăm și la un board creativ, format din profesioniști consacrați, care se vor familiariza îndeaproape cu lucrările de diplomă ale absolvenților, participând la procesul de selecție a acestora. Mă bucur că proiectul a avut parte încă de la început  de susținerea partenerilor noștri de la UniCredit Bank, care au înțeles imediat imporanța unui astfel de format pentru tinerii studenți, dar și pentru dezvoltarea industriilor creative și a artei contemporane românești, pe teremen mediu și lung.”Andrei Borțun, CEO The Institute.

Pentru selecția absolvenților, Diploma se bucură încă de la prima ediție de suportul universităților partenere: Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte, Universitatea Națională de Muzică, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale”, Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Arhitectură, Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea De Horticultură, Secția Peisagistică.

Diploma este un proiect finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB, în cadrul Programului cultural București Oraș participativ.

Diploma prezintă noua generaţie de creativi români alături de TASTEMakers, Absolut, Ciuc.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.