Știri: Dragana Radaković, invitată specială în spectacolul ”Turandot” de pe scena Operei Naţionale Bucureşti (31 octombrie 2019)

101
”Turandot”, fotografie de Sebastian Bucur, Opera Națională București
”Turandot”, fotografie de Sebastian Bucur, Opera Națională București

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București prezintă joi, 31 octombrie 2019, ora 18.30 opera semi-stage Turandot de Giacomo Puccini. Regia poartă semnătura lui Ștefan Neagrău, scenografia a fost realizată de Viorica Petrovici, iar conceptul video de Andreea Bițulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

În această reprezentație publicul spectator o va putea urmări pe soprana Dragana Radaković în rolul Turandot. Distribuția, click aici.

Turandot este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după versiunea piesei lui Carlo Gozzi realizată de Friedrich Schiller (piesa are la origine un basm persan). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

Premiera mondială a avut loc în data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până unde compusese Puccini și a spus: ”În acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: ”Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscută în întreaga lume pentru ”Nessun dorma”, aria celebră din actul final interpretată de cele mai mari nume de tenori din toate timpurile.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10.00 – 13.00 și 14.00 – 19.00).

Sponsor oficial: Enel Green Power. Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas. Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha. Partener de tradiție: RFI România.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.