Ştiri: Brăileni pe simezele Muzeului Judeţean Argeş (25 octombrie – 5 decembrie 2019)

128
”La păşune” de Adina Ştefănescu-Bobu
”La păşune în livadă” de Adina Ştefănescu-Bobu

În perioada 25 octombrie – 5 decembrie 2019, Muzeul Judeţean Argeş, Biblioteca ”Dinicu Golescu” şi Consiliul Judeţean Argeş organizează a 51-a ediţie a Expoziţiei Naţionale de Artă Naivă, pe simezele Muzeului Judeţean din Piteşti. Participă 44 pictori şi 5 sculptori, creatori de artă naivă din toate centrele culturale de creaţie populară ale ţării.

“Trebuie să recunoaştem că arta naivă românească nu-şi trăieşte deloc perioada sa de strălucire, dar poarta în sine pecetea sensibilităţii, moralitaţii şi chiar a capacităţilor intelectuale şi imaginative a poporului care o generează”, a precizat preotul Cosmin Bloju, inspector Patrimoniu Cultural.

Brăila participă cu creaţii ale cunoscuţilor pictori de artă naivă: Adina Ştefănescu-Bobu cu Culesul perelor, La păşune în livadă, Ruxanda Ciupercă-RUXY – Răpirea din cabană, Poiana cu lalele, Existenţa efemeră şi Dumitru Ştefănescu-ŞTEF, preşedintele Uniunii Creatorilor de Artă Brăila cu lucrările: Obiceiuri populare, Culesul strugurilor”, În Balta Brăilei”.

Toţi au primit câte o diplomă de participare şi Albumul Salonului cu toate lucrările expuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.