Știri: Dumbrava Sibiului: a V-a ediţie a Târgului ”Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Saschiz” (19–23 iulie 2017)

733
targul olarilor muzeul astra

În perioada 19–23 iulie 2017, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc cea de-a V-a ediţie a Târgului ”Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Saschiz”. Pe parcursul a trei zile, olari din România, Ungaria şi Bulgaria se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale. Comisiile de jurizare alcătuite din specialiști în domeniu vor desemna cei mai buni olari şi cei mai buni bucătari. Demonstraţiile culinare se vor desfăşura la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber de vineri (21 iulie) până duminică (23 iulie) începând cu ora 9.30. Olarii-bucătari vor găti în vase de lut pe vatră deschisă sau în cuptor reţete tradiţionale bulgăreşti, şvăbeşti, maghiare şi româneşti, precum: plăcintă bulgărească cu brânză sărată (Banitsa), budincă de cartofi (Patatnik), Schwäbische Krumpir – Suppe mit Eier, sarmale cu varză murată şi varză dulce, ciorbă de ied, mâncare cu legume, gulaş unguresc, tocană de porc, supă de cartofi cu cârnaţi de Csabai (Csabai Zurek), pulpă de vită cu găluşte sau fidea (Marhacombot készítek vadasan gombóccal vagy tésztával), gulaş tâlhăresc (Betyár gulyás).

Programul manifestării:

Miercuri, 19 iulie 2017, între orele 16.00–20.00, Muzeul în aer liber, Pavilionul Muzeal Multicultural, Sala Auditorium: Conferinţele ASTREI. Ceramica de Saschiz între tradiţie şi inovaţie.
Lansare volum: Karla Roşca, Poveşti din bucătăria olarului, Sibiu, Editura „ASTRA Museum”, 2016. Prezintă conf.univ.dr. Mirela Ocinic, Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu.

Joi, 20 iulie 2017, între orele 8.00–20.00, Excursie de documentare la Saschiz, judeţul Mureş, Apoş, Alţâna, Nocrich şi Hosman, judeţul Sibiu (participă olarii şi specialiştii).

Vineri şi sâmbătă, 21,22 iulie 2017, între orele 9.30–19.00, Muzeul în aer liber, Târgul de țară: demonstraţii practice de olărit şi de gătit; târg de ceramică.

Vineri, 21 iulie 2017, ora 17.00: Workshop susţinut de Karla Roşca, Leş Gavril, Csibi Csaba: Să învăţăm să gătim sănătos!

Sâmbătă, 22 iulie 2017, între orele 10.00–12.00 și 16.00–18.00: Ateliere de olărit pentru copii şi adulţi.

Duminică, 23 iulie 2017, între orele 9.30–16.00: Muzeul în aer liber, Târgul de țară: Târg de ceramică, demonstraţii practice de olărit şi de gătit, ateliere de olărit pentru copii şi adulţi.

Ora 11.00: Festivitatea de premiere a meşterilor olari şi bucătari.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.