Știri: Eveniment multidisciplinar ”Despre teatrul românesc la moment aniversar” (29 noiembrie 2018, Tel Aviv)

204
Octavian Saiu
Octavian Saiu

Joi, 29 noiembrie 2018, ora 17.00, la sediul ICR Tel Aviv (B-dul Shaul HaMelech nr.8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), va avea loc un eveniment multidisciplinar Despre teatrul românesc la moment aniversar. Evenimentul va avea loc în cadrul seriei ”Cafeneaua Românească” și se va desfășura sub egida celebrării Centenarului României Moderne.

Programul evenimentului:

Masa rotundă cu titlul „Despre teatrul românesc la moment aniversar”
Participanți: Octavian Saiu, Carol Feldman, actor, și Nicu Nitai, regizor, actor și director al Teatrului Karov.

Expoziție virtuală ”100 de ani de teatru românesc – portrete caricaturizate” semnată de Andy Ceaușu

Decernarea medaliilor Dr. Wilhelm Filderman – Răsplata pentru merit de către Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Octavian Saiu
 este Secretar General Adjunct al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) şi Preşedinte al Secţie Române AICT – Teatrologie. A predat la universităţi din România, Noua Zeelandă, Japonia, Hong Kong şi Portugalia. A fost de două ori Visiting Fellow la University of London. A primit Premiul Criticii pentru carte de teatru în 2010 şi Premiul UNITER pentru Critică de Teatru în 2013. Octavian Saiu deține un doctorat în studii teatrale – UNATC ”I.L. Caragiale”, un doctorat în literatură comparată – Universitatea din Otago și a participat a programul de post-doctorat în literatură engleză al Universității din Otago. A susţinut conferinţe şi master-class-uri în Europa, Asia, America, Australia şi Noua Zeelandă. În 2013, 2014 şi 2015, a fost moderator şi conferenţiar în cadrul Programului Oficial al Festivalului Internaţional de la Edinburgh. Din 2004, este Moderatorul Conferinţelor Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, iar din 2014, este Moderatorul Sesiunii de Shakespearologie din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova.

A publicat volumele: În căutarea spaţiului pierdut (Nemira, 2008) In Search of Lost Space (UNATC Press, 2010), Beckett. Pur şi simplu (Paideia, 2009), Fedra, de la Euripide la Racine, de la Seneca la Sarah Kane (Paralela 45, 2010), Ionescu/Ionesco: un veac de ambiguitate (Paideia, 2011), Posteritatea absurdului (Paideia, 2012), Teatrul e vis (Paideia, 2013), Hamlet şi nebunia lumii (Paideia, 2014), Lecţia, o meditaţie cu şapte teme (Nemira, 2015), Hamlet and the Madness of the World (Editura ICR, 2016) şi Teatrul la persoana I (Editura Nemira, 2017).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.