Știri: Expoziția de artă decorativă ”Umbre și Lumini” (17 mai – 14 iunie 2019, București)

89
arte textile silvia serban

Filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România vă invită să participați  la vernisajul expoziției ”Umbre și Lumini”, semnată de Silvia Șerban, care va avea loc la Galeria de artă Orizont din București (B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A), vineri, 17 mai 2019, ora 19.00. Expoziția va fi prezentată de regizorul Radu Igazság. Curator: Georgiana Cozma.

După 30 de ani de activitate în domeniul industriei textile, domeniul imprimerie, Silvia Șerban ne invită în spațiul Galeriei de artă Orizont să vizionăm ultimele sale lucrări de artă decorativă având la baza tehnica imprimeului.

Deși Silvia Șerban, formată ca grafician, aparține celei de a doua generații care au pus bazele imprimeului textile din Institutul de Arte Plastice ”Ion Andreescu” din Cluj, avându-l ca profesor pe Iosif Bene (1903 – 1976), cunoscut pictor și grafician, dar care a condus și organizat catedra de Arte textile de la Cluj.

Motivul legăturii dintre umbră și lumină, lansat de Silvia Șerban, ne stârnește către o analiză personală asupra suișurilor și coborâșurilor din viața cotidiană, artista fiind familiarizată cu schimbările majore în carieră, dar și în viața personală. Din 2015, artista trăiește și lucrează și în Canada în paralel cu atelierul și casa din București.

Silvia Șerban s-a născut la Cluj în anul 1936 și a absolvit Institutului de Arte Plastice ”Ion Andreescu” (secția Artă Decorativă) în 1959, avându-i ca profesori pe Jozsef Kadar, Petre Abrudan și Iosif Bene. Autoare a numeroase proiecte de imprimeuri, modă și grafică publicitară, prototipurile executate după aceste proiecte au participat la târguri și expoziții din Plovdiv, Varșovia, Lyon, Berlin, Budapesta.

Din 1960 expune lucrări de grafică în cadrul expozițiilor U.A.P. din Arad, Timișoara și București iar din 1970 devine membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și participă cu lucrări de artă decorativă și grafică la majoritatea expozițiilor de grup, naționale și internaționale, organizate de U.A.P. din România.

Începând cu anul 1990 se dedică exclusiv realizării de lucrări în propriul atelier, participând la expoziții internaționale, lucrările sale fiind aflându-se în colecții particulare din Austria, Brazilia, Canada, Coreea, Cuba, Egipt, Franta, Grecia, Israel, India, Italia, Japonia, Kuweit, Republica Moldova, Serbia, Spania, S.U.A., Suedia, Turcia, Ungaria.

Radu Igazsag este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Cluj. Figură proeminentă a ”generaţiei ’80”, a diversificat spectaculos temele şi tehnicile filmului de animaţie din România.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 17 mai – 14 iunie 2019, iar intrarea este liberă.

Programul Galeriei Orizont: luni – vineri, orele 11.00 – 19.00

Parteneri media: Radio România Cultural, Revista Culturală Leviathan, Modernism, Senso, Manufacturat.ro, Art Line, Intel News, Amos News.

Comunicat la Uniunii Artiștilor Plastici din România

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.