Știri: Expoziția de fotografie ”Martori evrei ai unui secol românesc” (22 ianuarie–28 februarie 2018, Tel Aviv)

832
viata evreilor Sursa foto ICR Tel Aviv
Sursa foto: ICR Tel Aviv

În perioada 22 ianuarie–28 februarie 2018, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Centropa, găzduiește o selecție de 15 lucrări din expoziția de fotografie Martori evrei ai unui secol românesc – fotografii şi poveşti din interviurile Centropa”. Evenimentul se va desfășura sub egida Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, vernisajul expoziției urmând a avea loc în data de 15 februarie 2018, ora 17.00.

Această expoziţie are la bază o cercetare începută în România, la Arad, în anul 1999, de Edward Serotta (fotograf, scriitor şi producător de film), directorul Centropa. Pornind de la filmul documentar, a apărut ideea unui proiect de conservare pe suport digital a amintirilor şi fotografiilor comunităţilor evreieşti din Europa centrală şi de est. Expoziţia Martori evrei ai unui secol românesc”, bazată pe fotografii de familie ale bătrânilor evrei din România, îşi propune să reconstituie viaţa evreiască aşa cum a fost înainte de Al Doilea Război Mondial, în timpul războiului şi după acesta, până astăzi. Fiecare fotografie este însoţită de o scurtă poveste, spusă de membrii familiei rămaşi în viaţă sau chiar de cei din imagini.

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6, de luni până joi între orele 10.00–16.00, precum și în timpul evenimentelor la sediu organizate în această perioadă.

Parteneri: Centropa, Centrul de Studii Ebraice ”Goldstein Goren” al Universităţii Bucuresti, Asociaţia IDEE, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România și Ministerul Federal pentru Afaceri Internaționale și Europene al Austriei.

Mai multe informații despre Centropa: www.centropa.org

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.