Știri: Expoziția de fotografii ”România: Evoluția” (Beijing)

241
romania evolutia icr beijing agerpres

Până în 14 august 2018 la sediul Institutului Cultural Român din Beijing, Sala de expoziție va putea fi vizitată expoziția de fotografii ”România: Evoluția”, realizată de Agerpres. Expoziția va fi reluată în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2018.

În cadrul vernisajului expoziției, care a avut loc pe 29 iunie 2018, a fost proiectat filmul documentar ”Marea Unire – România, la 100 de ani”, produs de Agerpres și care a fost prezentat de doamna Marilena Stănescu, unul dintre realizatorii filmului documentar.

Expoziția de fotografie ”România: Evoluția” cuprinde 40 de fotografii din arhiva istorică a agenției Agerpres, cele mai bune imagini realizate în ultimii ani de către fotoreporterii agenției, dar și imagini din arhiva agenției de presă Associated Press, care înfățișează personalitățile românesti. De asemenea, fotografiile din arhiva Agerpres reflectă viața cultural-artistică, economică, politică și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului.

Documentarul reprezintă o radiografie firească şi serioasă a unor evenimente care au existat în trecutul țării noastre și aduce o valoare adăugată evenimentelor care i-au marcat pe români în 1918, şi nu numai atunci, ci de atunci încoace. Agerpres a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Realizatorii acestuia, Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu, au filmat pe teritoriul României, în Bucovina de Nord şi în Basarabia.

Evenimentul organizat de ICR Beijing în parteneriat cu Agerpres marchează Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de existent și oferă pagini importante de istorie.

Fondată în 1889, Agerpres este Agenţia Naţională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparţial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenţia a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. Printre serviciile Agerpres se regăsesc: fluxurile de ştiri tematice, fluxurile de limbă engleză şi maghiară, serviciile şi arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video şi multimedia, fluxul documentare, precum şi servicii de imprimare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.