Știri: Expoziția de pictură ”Flori sălbatice din România – o istorie botanică” (12 aprilie – 5 mai 2019, București)

197
flori sălbatice din România

În perioada 12 aprilie – 5 mai 2019, la Muzeul Național de Artă al României, Sala ”Kretzulescu” (Calea Victoriei, nr 49, București), publicul va avea posibilitatea să vadă expoziția de pictură ”Flori sălbatice din România – o istorie botanică”. Curator: Irina Neacșu. Istoric de artă: Christiana Diaconu.

Program de vizitare MNAR: miercuri – duminică, între orele 10.00 – 18.00. Accesul ultimului vizitator este permis cu o oră înainte de închiderea muzeului.
Miercuri, 1 mai 2019, închis.

Florile sălbatice, între artă și știință

De la pictori impresioniști precum Grigorescu, Andreescu și Satmari și până la exponenți ai fauvismului, precum Țuculescu, expoziția oferă șansa întâlnirii cu lucrări de valoare din patrimoniul MNAR, peisaje și naturi statice care vorbesc despre frumusețea și unicitatea florei sălbatice a României. Alături de aceste lucrări de referință, expozția reunește lucrări botanice ale Angiolinei Santocono, din patrimoniul Muzeului botanic al Grădinii botanice ”D. Brandza” din București. Totodată, va fi prezentat, prentru prima dată în România, albumul regal ”The Transylvania Florilegium”, realizat de Fundația caritabilă a Prințului de Wales și lansat în 2018 la Londra.

Acest proiect este organizat de Societatea Română a Artiștilor Botanici, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, cu sprijinul BASF.

Preț bilet: 10 lei.
Casele de bilete şi standul muzeului se închid cu 1 oră înainte de închiderea muzeului.

Sponsori: BASF, Ursus, Hotel Cismigiu.

Parteneri: Ierburi Uitate, Addison Publications Ltd, Grădina Botanică ”D. Brandza”, Universitatea din București, Art Safari Bucharest.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.