Știri: Expoziția „Monumentele eternității. Necropolele tumulare de la Bârsești” (25 iunie–12 septembrie 2021, București)

21
monumentele eternității

rubrica museum leviathan.roExpoziția Monumentele eternității. Necropolele tumulare de la Bârsești aduce pentru prima dată în atenția publicului rezultatele cercetărilor arheologice, mai vechi sau mai noi, din cunoscutul sit de pe platoul „Dumbravă”, situat în comuna Bârsești, jud. Vrancea.

Tumulii, adică movilele funerare, sunt frecvenți în spațiul eurasiatic încă din epoca timpurie a bronzului. Prin efortul depus de către comunitate pentru înălțarea lor și analizând structura, ofrandele depuse și resturile defuncților, tumulii oferă informații consistente despre obiceiurile funerare din preistorie, relațiile de schimb, influențele regionale, precum și date despre statutul social al persoanelor decedate.

Contextele funerare adăpostite de tumulii de la Bârsești au fost reconstituite, iar materialele arheologice descoperite în noile și vechile săpături, dintre care unele spectaculoase, au fost restaurate, studiate și pregătite pentru expunere.

Expoziția este organizată de Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Vrancei din Focșani și este găzduită la Muzeul „George Severeanu” (str. Henri Coandă nr. 26), în perioada 25 iunie–12 septembrie 2021.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.