Știri: Expoziția ”Opus-flash 3” (17 – 30 iunie 2019, București)

61
expo cuciurcă

Expoziția ”Opus-flash 3”, semnată de Ioan Cuciurcă, va putea fi vizitată la Galeria Simeza (București) a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în perioada 17 – 30 iunie 2019. Expoziția a fost vernisată marți, 18 iunie, ora 19.00.

Prezenta expoziție este a treia din seria ”Opus-flash”. Prima manifestare, vernisată la Münster și la Berlin, a fost itinerată la Viena, Roma și Mogoșoaia sub egida Centrului Cultural Palatele Brâncovești. Lucrările au fost apoi expuse la Galeria Simeza din București.
A doua, intitulată ”Opus-flash +”, găzduită anul trecut în sălile Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, a completat inventarul inițial cu lucrări neexpuse.

Primele două expoziții, cuprinzând ciclurile ”Suprafețe simetrice”, ”Trup și culoare”, ”Cu gândul la Leonardo” și ”Torsuri”, au panotat desene și printuri care evidențiau corpul uman și draperia în zona figurativului formal.

”Expunerea de față reabordează tema Marile întinderi cu mijloacele tehnice pe care le practic / le exersez la ora actuală: printurile color.

Complexa lucrare Flash-Tors cuprinde fotograme folosite în ciclul Trup și culoare – Ferestrele trupului. Imaginile încă neexpuse public, dominate de Marea piramidă, Grafit-Argint și Cristal, fac de asemenea parte din prezenta expoziție. Display-ul e întregit de câteva desene mai vechi, de dimensiuni relativ mici. Lucrările din ciclul Marile întinderi II – Glisări se depărtează de realitate, dar privitorul atent poate discerne elementele unui real mai mult sau mai puțin imediat. În această a treia etapă am urmărit să dezvolt un dialog între lucrări gândite în perioade diferite, subsumate genericului Opus-flash.” – Ioan Cuciurcă, iunie 2019.

www.uap.ro
https://www.facebook.com/uapdinromania

Elena Alexi
Specialist Relații Publice și Comunicare
Uniunea Artiștilor Plastici din România

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.