Știri: Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite” (16 decembrie 2020)

112
Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite

logo rubrica historia leviathan.roMiercuri, 16 decembrie 2020, ora 14.00, la Palatul Culturii din Iași, Muzeul de Istorie a Moldovei are loc expoziția Underground Iași – Istorii redescoperite, care își propune să valorifice patrimoniul local descoperit în urma cercetărilor arheologice efectuate în zonele limitrofe ale centrului istoric al Iașului cu ocazia realizării în ultimele decenii și chiar în ultimii ani a unor proiecte edilitare. 

Link extern: www.facebook.com/events/2777789955843520 (https://www.ro-cultura.ro/calendar-online/expozitia-underground-iasi).

Toate piesele incluse în expunere au fost supuse unor operațiuni specifice de restaurare și conservare, derulate în cadrul proiectului și care, în anumite cazuri, au avut rezultate spectaculoase. Excursul expozițional propriu-zis va fi completat cu informații documentare referitoare la acest spațiu, organizate interactiv.

Proiectul Underground Iași – istorii redescoperite este implementat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu Fornleifastofnun Islands (Institutul de Arheologie din Islanda), cu sediul în Reykjavik și este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.