Știri: Expoziție dedicată artistului român Julian Mereuță la Târgul de Artă Contemporană ”ART Paris Art Fair” (30 martie–2 aprilie 2017)

880
Târgul de Artă Contemporană „ART Paris Art Fair” 2017

Galeria Allegra Nomad din România va participa în perioada 30 martie–2 aprilie 2017 la Târgul de Artă Contemporană „ART Paris Art Fair, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din calendarul cultural european și a doua manifestare de acest gen ca importanță din capitala Franței, după celebrul Foire International d’Art Contemporain (FIAC). La târg participă anual aproximativ 200 de galerii din întreaga lume, triate dupa o selecție riguroasă a unui juriu format din galeriști importanti,curatori, critici,directori de muzee si colecționari. Galeria Allegra Nomad din România se află la cea de-a treia selecție și participare.

În cadrul evenimentului, Allegra Nomad va fi prezentă cu o expozitie dedicată lui Julian Mereuță (1943-2015), artist român ce și-a desăvârșit cariera la Paris si a cărui importanță istorică pentru arta romanească este în prezent recuperată în țară prin efortul conjugat al unor institutii precum Muzeul Național de Artă Contemporană, Salonul de proiecte, Uniunea Artiștilor Plastici din România, revista Arta.  Absolvent al Facultății de Arte Frumoase de la București (1960-1965), Julien Meruță s-a afirmat prin proiecte dedicate filmului experimental, precum „The lost dead one” (1962). În 1978 s-a stabilit definitiv în capitala franceză iar proiectul său „Endless motion in a cretan village movies, north by south” (fotografie și instalație) a fost achiziționat de FNAC (National Fund for Contemporary Arts). În 2010 Institutul Cultural Român de la Berlin a organizat o amplă expoziție de grup în Leipzig ce a cuprins lucrări ale artistului, alături de cele ale lui Mircea Cantor, Constantin Flonder, Gili Mocanu ș.a

Proiectul Galeriei Allegra Nomad este singurul proiect din România selecționat să participe la ediția de anul acesta al „ART Paris Art Fair”.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.