Știri: Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” 2023

10
festival gulliver

Cu pași grăbiți, siguri și plini de voioșie, Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” se apropie și e gata să-i încânte pe cei mici, pe cei mari și – mai ales – pe cei tineri, cărora le este dedicată această nouă ediție.

Astfel, luni, 22 mai, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” dă startul bucuriei  cu un program de festival variat și atractiv, ce cuprinde, ca de obicei, o multitudine de spectacole de marcă, interpretări desăvârșite și inedite puneri în scenă ale celor mai importante și reprezentative trupe de teatru din țară: Teatrul de Animație „Țăndărică” București, Opera Comică pentru Copii București, Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași, Teatrul „Ion Creangă” București, Teatrul pentru Copii „Arlechino” Braşov, Teatrul „Stela Popescu” București, Teatrul pentru Copii și Tineret „Imaginario” Ploiești, Teatrul de Păpuși Brăila, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani, Teatrul ”Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” Craiova, Red Nose Society, Teatrul Nou București, Teatrul ACT București și, bineînțeles, gazda evenimentului: Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” Galați.

Cea de a XXIX-a ediție a Festivalului „Gulliver” se remarcă prin participarea specială a lui Marcel Iureș, în spectacolul Moș Nichifor de la Teatrul ACT din București, din data de 25 mai, de la ora 19.00, precum și prin premiera celui mai nou spectacol de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”, Detectivi pe portativ, în regia lui Cristian Gheorghe, care are loc pe 26 mai, de la ora 19.00.

Spectacolulul de balet Pinocchio, susținut de Opera Comică pentru Copii din București în prima seară de festival, pe 22 mai, de la ora 19.00, completează caracterul exclusivist al festivalului, reprezentând, de altfel, o experiență artistică inedită și singulară în mediul cultural local. În același registru se înscrie și spectacolul de ventrilocie – un nou gen de divertisment din ce în ce mai apreciat și popular și în țara noastră – Crina și păpușile vorbitoare, de la Teatrul Nou din București.

Nu în ultimul rând, spectacolul de teatru-circ al Companiei „Noisy Oyster” din Marea Britanie evidențiază caracterul internațional al festivalului, cu reprezentația CirculDaSilva, din data de 22 mai, de la ora 18.00.

În completare, Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” oferă un program generos și diversificat de activități interactive pentru întreaga familie, în aer liber, la Grădina Publică, ce beneficiază de acces liber. Acestea includ ateliere de creație și joacă distractivă, animație cu artiști pe picioroange, păpuși uriașe, demonstrații educative, inclusiv spectaculoase statui vivante, un inedit spectacol cu foc, precum și alte surprize. Programul activităților în aer liber din acest an oferă, în exclusivitate, publicului gălățean oportunitatea de a se bucura de o experiență de teatru nouă și fascinantă, dintr-o perspectivă inedită și actuală, în ton cu tehnologia, Insula de Teatru VR, unde se poate viziona spectacolul Richard al III-lea.

Programul detaliat al spectacolelor și activităților din cadrul Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” este disponibil pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro și pe pagina de facebook ”TeatrulGulliver”.

Biletele pentru spectacole se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.