Știri: Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad sau despre bucurii împărtășite (12 – 15 noiembrie 2019)

58
fitca 25

Dincolo de titluri, de imaginea sălilor pline și de aplauze, de creatorii de spectacol, de echipe, de zâmbete și, mai apoi, de amintiri frumoase, un Festival este un loc și un timp prezent al bucuriei. O bucurie a momentului unic creat pe scenă și împărtășit unui public fidel și atent care așteaptă și oferă, la rându-i, momentul magic.

Continuăm Festivalul pe firul clasic al poveștii și, în următoarele patru zile, aducem la Arad șase spectacole ”vedetă”, așteptate cu nerăbdare de public, trei dintre ele fiind deja sold-out la scurtă vreme de la punerea biletelor în vânzare.

Primul spectacol din străinătate prezent în Festival este o co-producție Teatrul Naţional Niš şi Teatrul din Kruševac, Serbia, cu participarea Orchestrei de Tineret din Niš. Cum vă place de William Shakespeare, adaptarea, regia și decorul: Nikita Milivojević, o poveste despre conflictul fraților înstrăinați care aduce în atenţie relațiile de familie, toleranța și unirea. Un spectacol despre probleme depășite prin iubirea sinceră (marți, 12 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare).

Victor Ioan Frunză și Adriana Grand, de atâtea ori pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad, revin în acest an cu două spectacole excepționale, despre care s-a scris mult și care se joacă cu casă închisă încă de la premieră, spectacole de un comic savuros, produse de două companii teatrale din București: Fata Morgana – comedie polițistă cu milițieni de Dumitru Solomon, de la Teatrul Dramaturgilor Români (marți, 12 noiembrie, ora 17.00, Sala Studio) și Colivia cu nebune de Jean Poiret, dramaturgia Adrian Nicolae, de la Teatrul Metropolis – o comedie excelent realizată, despre familii tradiționale, despre preconcepții, dar mai ales despre dragoste, în toate formeleși culorile (miercuri, 13 noiembrie, ora 19.30, Sala Mare).

Căsătoria de N. V. Gogol în propunerea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, alături de Andreea Săndulescu, Alexandra Mâzgăreanu și de trupa Teatrului ”Toma Caragiu” Ploiești, aduce la Arad o satiră autentică, într-o atmosferă specifică secolului al XIX-lea, completată cu note suprarealiste (joi, 14 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare).

Teatrul de Comedie din București, prezență constantă în Festival încă de la primele ediții, participă anul acesta cu două producții. Este vorba de un emoționant one man show cu George Mihăiță – Mihăiță. Reconstituirea unei vieți – un performance al mărturisirilor ce prezintă momentele definitorii ale biografiei marelui actor, după împlinirea vârstei de 70 de ani. Cu sute de amintiri și de imagini din arhiva personală, alături de lucrarea Doinei Papp, cu același titlu, apărută în 2018 la Editura Tracus Arte (miercuri, 13 noiembrie, ora 18.00, Sala Studio), și cu irezistibila comedie de moravuri, Nunta lui Krecinski, după A. V. Suhovo-Kobîlin, în regia lui Mihai Bendeac și scenografia Iulianei Vîlsan, rod al imaginației unui povestitor, despre care regizorul mărturiseşte: ”Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme, fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc” (vineri, 15 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare).

Vă invităm și în următoarele zile, cu același entuziasm, la alte întâlniri teatrale autentice marca FITCA 25. Și vă așteptăm în fiecare seară să deveniți, alături de noi, creatori de momente pline de bucurie și magie.

Programul integral, click aici.

Bilete: https://www.biletmaster.ro/ron/Festival/58001348/FESTIVALUL-INTERNATIONAL-DE-TEATRU-CLASIC-ARAD

Organizatori și parteneri:

Eveniment organizat de: Teatrul Clasic Ioan Slavici” din Arad alături de Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Local al Municipiului Arad.

Finanţat de: UNITER – Uniunea Teatrală din România

Parteneri: Auto Schunn, MedLife, Webasto, Mix Studio, Hueman Advertising, Selgros,
BALADE – magazinul de vinuri, Handsome, Activ Club, Luky Brands

Parteneri media: TVR Timişoara, Radio România Cultural, Radio România Timişoara, Radio România Arad, Ziarul Metropolis, Revista Amfiteatru, Radio Arad, INARAD.TV, TV Arad, Pro FM, Modernism, Agenția de Carte, Arad Events, Arad Culture, Arad Online, Jurnal Arădean, ARQ – ştirile care te deşteaptă, Glasul Aradului, News-AR.ro, Special Arad, Vestic.ro, Ghidul Arădean, LiterNet, BookHub.

 

Comunicat al Biroul de Presă al Festivalul Internațional de Teatru Clasic, Arad

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.