Știri: Festivalul Multiart pentru Deținuți ”Dana Cenușă – Descătușare prin cultură”, ediția a XI-a (20 – 21 noiembrie 2019)

39
festival multiart pentru detinuti

Un nou an, o nouă piesă, aceeași scenă!

Știm că povestea deținuților actori vă este cunoscută, căci ea se tot vestește, an de an, iar astăzi, pentru a 11-a oară.

Celor ce nu o cunosc sau vor să o retrăiască, le adresăm invitația de a ni se alătura, miercuri și joi, 20 și 21 noiembrie 2019, începând cu ora 17.30, la Teatrul ”Nottara” din București.

Grație colaborării dintre Administrația Națională a Penitenciarelor și Teatrul ”Nottara”, Festivalul Multiart pentru deținuți ”Dana Cenușă – Descătușare prin cultură” promovează piese de teatru consacrate sau special concepute pentru deținuții care, cu sprijinul colaboratorilor din comunitate și a personalului de reintegrare socială, își descoperă potențialul artistic sau aleg să se exprime prin teatru.

Anul acesta, 48 de deținuți, din penitenciarele Bistrița, Codlea, București- Jilava și București-Rahova, vor interpreta, în cele două zile de Festival, următoarele piese:

20.11.2019, ora 17.30:

Reversul magic al libertății (pe baza textelor scrise de deținuți) – Penitenciarul București-Jilava

Făgăduiala (adaptare după Friedrich Dürrenmatt) – Penitenciarul Codlea

21.11.2019, ora 17.30:

Șase personaje în căutarea unui autor (adaptare după Luigi Pirandello) – Penitenciarul București-Rahova

Scrisori refulante (texte adaptate de Puiu Adriana-Dora) – Penitenciarul Bistrița.

Și, pentru că fiecare ediție aduce un element inovator, de data aceasta teatrul va fi presărat cu elemente de magie, în cadrul unui spectacol susținut de trupa M.A.G. a Penitenciarului București-Jilava, la finalul primei zile de Festival.

Vernisajul expoziției ”Cu aparatul de fotografiat prin penitenciare”, periplul care surprinde, prin imagini, lumea penitenciarelor, va completa atmosfera particulară a Festivalului devenit tradiție.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile!

Vă așteptăm!

Comunicat al Teatrului ”Nottara” din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.