Știri: Festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr” continuă la Buzău cu cea de-a IX-a ediție (15–22 octombrie 2022)

32
AFIS_SA0-4 (1)

Teatrul „George Ciprian” din Buzău anunță desfășurarea celei de-a IX-a ediții a festivalului „Săptămâna Teatrului Tânăr”, între 15 și 22 octombrie. Programul include o selecție variată de spectacole realizate de artiști tineri, din întreaga țară.

„Săptămâna Teatrului Tânăr” este un pilon important în calendarul cultural buzoian. Ajuns la cea de-a IX-a ediție, festivalul reunește an de an, la Buzău, unii dintre cei mai talentați tineri creatori. Născut din dorința de a oferi artiștilor emergenți o rampă de lansare, evenimentul i-a avut ca reprezentanți până acum pe actori ca Ștefan Pavel, Vlad Drăgulin.

Selecția din acest an propune titluri clasice și contemporane, în viziuni regizorale unice și distincte, atât pentru adulți, cât și pentru copii. „Săptămâna Teatrului Tânăr” se va deschide sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul Chapter Two de Neil Simon, regia Vlad Trifaș, o producție a Asociației Sirius Art. Din distribuție fac parte: Șerban Gomoi, Ela Prodan, Dana Marineci, Cosmin Teodor Pană. În continuare, publicul va putea urmări producții de la București, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Ploiești. Ediția se va încheia cu un concert susținut de Alex Ștefănescu, un artist nelipsit din festival.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul teatrului, sau la casa de bilete a Teatrului „George Ciprian”. Prețul biletelor pornește de la 20 de lei și ajunge până la 50 de lei.

Teatrul „George Ciprian” contribuie activ la susținerea și încurajarea tinerelor generații de artiști, punându-le la dispoziție scena teatrului pentru a juca și aducându-i în atenția spectatorilor buzoieni, un public extrem de iubitor de teatru.

O altă componentă importantă a festivalului este programul de voluntariat pe care îl dezvoltă. Zeci de liceeni au prilejul de a se înscrie și de a se implica în organizarea și desfășurarea evenimentului. De-a lungul timpului, adolescenții au revenit anual pentru a face parte din echipa de voluntari a festivalului, îndrăgostindu-se și mai tare de această artă și, devenind, mai târziu, viitori actori.

Mai multe informați la www.teatrulgeorgeciprian.ro și pe social media.

Program: https://www.teatrulgeorgeciprian.ro/festivalul-saptamana-teatrului-tanar-continua-la-buzau-cu-cea-de-a-ix-a-editie/ 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.