Știri: „Figuranta”, cu Tania Popa, deschide primul turneu itinerant al TNB prin mai multe orașe din Republica Moldova

19
Sursa foto: TNB
Sursa foto: TNB

În cadrul unui nou proiect cultural, Turneul actorilor români, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București prezintă vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 19.00, la Teatrul Fără Nume din Chișinău, piesa Figuranta de Andreas Petrescu, protagonistă fiind binecunoscuta actriţă Tania Popa.

Cu acest spectacol se deschide un nou proiect cultural de amploare menit să susțină organizarea primului turneu itinerant al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București în Republica Moldova.

Proiectul este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Figuranta, un one-woman show de excepție, semnat de Tania Popa (născută în Republica Moldova, la Căușeni), va aduce în fața publicului povestea tragi-comică a Aniei, o actriță aspirantă, a cărei viață se împarte între cariera în teatru și neîmplinirile din viața personală.

Criticii din România apreciază spectacolul drept o interpretare emoționantă a unei teme psihologice sensibile, cu variaţii explozive între durere, emoţie, autoironie şi comedie. Spectatorii vor asista la o oră de meditație şi monolog asupra unei vieţi zbuciumate a unei tinere mame, ajunse în prăpastia dezamăgirii şi a luptei ei cu viaţa și sărăcia pentru a-și împlini visele şi a-și păstra speranţa într-un viitor mai bun.

Piesa a fost scrisă de actorul Andreas Petrescu special pentru Tania, despre care declară: „Tania Popa este o bombă cu ceas. O bombă cu ceas de lux. Nu ştii niciodată când va exploda, iar atunci când o face, reacția e puternică, mătură totul în jur.

Intrarea la toate spectacolele prezentate în cadrul turneului va fi liberă.

DRRM promovează valorile românești peste Prut și susține, prin acest proiect, întâlnirea actorilor Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București cu publicul din mai multe localități din Republica Moldova, în scopul înlesnirii accesului cât mai larg al acestuia la cultura și limba română.

În cadrul acestui Turneu, opt producții ale Teatrului Național din București vor fi prezentate în săli de spectacole din Chișinău, Cahul și Bălți, în perioada aprilie–septembrie 2023.

Comunicat al Teatrului Național din București

Arhiva Teatrul Național din București  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.